VIDEO: / Mandžo opet rastura! Pa tko bi ga prodao ovakvog?

Nogometaši Bayerna su upisali i 23. pobjedu u 25. kolu Bundeslige. Na domaćem je terenu Bayern s minimalnih 2-1 pobijedio goste iz Leverkusena, a pokretač Bavaraca ponovno je bio Mario Mandžukić.

15.3.2014.
18:24
VOYO logo

Bila je to trinaesta domaća prvenstvena utakmica u sezoni i trinaesta pobjeda. Inače, prave drame oko pobjednika i nije bilo jer su gosti do počasnog pogotka došli u sudačkoj nadoknadi, kada je zabio Stefan Kiessling.

Nije lako Bayern probio gostujuću obranu. Malo je nedostajalo da Bayer cijelo prvo poluvrijeme izdrži bez primljenog pogotka, no u 45. minuti se ukazao Mario Mandžukić. Poslije ubačaja Bastiana Schweinsteigera hrvatski je napadač nadskočio Wollscheida i glavom pospremio loptu u mrežu Bayera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/oMP-gq492H8

Bio je to sedamnaesti prvenstveni pogodak Mandžukića čime je učvrstio prvo mjesto na ljestvici strijelaca. Ima Mandžukić dva gola više na kontu od Lewandowskoga i Ramosa. Mandžukića je Guardiola zamijenio u 75. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah početkom nastavka je asistent Schweinsteiger postao i strijelac. Njegov gol za 2-0 je praktički riješio ovaj derbi.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ogledu dvije Borussije slavila je, iznenađujuće, ona iz Mönchengladbacha i to na gostujućem terenu, u Dortmundu, u ogledu 25. kola Bundeslige. U Dortmund je Borussia (M) došla s vrlo lošim nizom posljednjih tjedana, s tri remija, četiri poraza i bez pobjede u posljednjih sedam prvenstvenih utakmica. No, ove je subote Borussia (M) slavila 2-1 kod uglednog suparnika i nanijela mu već četvrti domaći poraz u sezoni.

Oba su pogotka gosti postigli u prvom dijelu, Brazilac Raffael je pogodio u 31. minuti, dok je Max Kruse podigao na 2-0 devet minuta kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 69. minuti je Borussia (M) ostala s igračem manje poslije isključenja Nordtveita nakon čega je domaćin dodatno pojačao ofenzivu. No, za Borussiju (D) nije zabio ni Lewandowski, ni Aubameyang, već 21-godišnji Srbin Miloš Jojić i time postavio konačnih 2-1.

Bio je to inače dan gostiju. Niti jedna domaća momčad nije slavila, a pobjedu su na strani još odnijeli Mainz i Hannover. Mainz je početkom drugog dijela primio dva brza gola od Hoffenheima, ali je 0-2 do kraja pretvorio u pobjedu 4-2. Junak pobjede je bio Shinji Okazaki koji je zabio posljednja dva gola na utakmici i donio gostima tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedina momčad koja nije zabila gol je bila Hertha, a u Berlinu je Hannover slavio s laganih 3-0. Strijelci su bili Stindl, Schlaudraff i Huszti.

Wolfsburg je uzeo samo bod kod Eintracht Braunschweiga (1-1) a hrvatski je dvojac u igru ušao u završnici susreta. Ivica Olić od 72. i Ivan Perišić od 77. minute nisu uspjeli promijeniti rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stuttgart je devetu utakmicu zaredom bez pobjede. Poslije sedam poraza u nizu i jednog remija Stuttgart je opet remizirao i to kod Werdera u Bremenu (1-1). Stuttgart je u 45. minuti propustio realizirati penal (Harnik), a propustio je i vodstvo 1-0 primivši pogodak deset minuta prije kraja od Hunta.

Bundesliga, 25. kolo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern - Bayer 2-1 (Mandžukić 45, Schweinsteiger 52 / Kiessling 90+1) Borussia (D) - Borussia (M) 1-2 (Jojić 77 / Raffael 31, Kruse 40) Werder - Stuttgart 1-1 (Hunt 79 / Niedermeier 55) Hoffenheim - Mainz 2-4 (Polanski 49, Roberto Firmino 52 / Choupo-Moting 67, Saller 73, Okazaki 75, 90+2) Eintracht Braunschweig - Wolfsburg 1-1 (Bellarab 48 / Luiz Gustavo 35) Hertha - Hannover 0-3 (Stindl 49, Schlaudraff 57, Huszti 90)

Redoslijed: 1. Bayern 71, 2. Borussia (D) 48, 3. Schalke 47, 4. Bayer 44, 5. Mainz 41, 6. Wolfsburg 40, 7. Borussia (M) 39, 8. Augsburg 38…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo