uzudljivo pretposljednje kolo / Budući drugoligaš Levante presudio Atleticu, u borbi za naslov ostali još Barca i Real

Image
Foto: AP

Barcelona je 'isprašila' Espanyol sa 5-0, a dva Ronaldova pogotka i jedan Karima Benzeme donijeli su Realu pobjedu 3-2 protiv gostiju iz Valencije

8.5.2016.
21:18
AP
VOYO logo

U nedjelju u pretposljednjem 37. kolu nogometnog prvenstva Španjolske, od troje kandidata za naslov, Barcelona i madridski Real upisali su očekivane pobjede, dok je Atletico iznenađujuće poražen od budućeg drugoligaša Levantea i tako je izgubio priliku da u zadnjem kolu dođe do naslova.

Atletico zaostaje tri boda za Barcom, pa bi i u slučaju da se bodovno poravna u zadnjem kolu opet bio lošiji od katalonskog kluba jer ima gori međusobni omjer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači da će naslov otići Barceloni ili Realu, koji zaostaje jedan bod. U posljednjem kolu Real i Barca gostuju, madridski klub kod Deportiva iz La Corune, a Barcelona u Granadi.

U nedjelju u gradskom derbiju Barcelona je "isprašila" Espanyol sa 5-0, a Ivan Rakitić igrao je do 73. minute. Dvostruki strijelac za Barcu bio je Luis Suarez (52, 61), a po jedan su dodali Messi (8), Rafinha (74) i Neymar (83).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva pogotka Cristiana Ronalda (26, 58) i jedan Karima Benzeme (42) donijeli su Realu pobjedu 3-2 protiv gostiju iz Valencije. Mateo Kovačić igrao je od 65. minute za Real, dok Luka Modrić nije bio u sastavu. Modrić ima lagano istegnuće mišića, a trener Zinedine Zidane nije želio ništa riskirati.

Atletico je u gostima kod Levantea poveo već u 2. minuti golom Fernanda Torresa. No, uslijedio je neočekivani preokret, u 30. je poravnao Victor, a pobjedu Levanteu donio je Giuseppe Rossi u 90. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Getafe i Sporting iz Gijóna, koji se bore za opstanak, odigrali su 1-1, a hrvatski veznjak Alen Halilović igrao je do 68. minute za Sporting.

Napadač Malage Duje Čop, koji je u prošlom kolu upisao dva gola i asistenciju, ove nedjelje je gostovao kod Celte. Momčad iz Viga je slavila 1-0, a Čop je u 80 minuta na terenu tek jednom bio u prilici, ali je njegov pokušaj u 42. minuti bio neprecizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eibar je protiv Betisa remizirao 1-1, a Josip Radošević je igrao do 61. minute.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo