BUDI SE GRAD BAROKA: / Varaždin dobio domaćinstvo dvije prave nogometne poslastice

Image

Varaždin će u svibnju biti domaćin finalne utakmice Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina te finala Hrvatskog nogometnog kupa (31. svibnja).

10.3.2017.
17:15
VOYO logo

U varaždinskom Županijskom nogometnu savezu ugovor su potpisali izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i predsjednik Zajednice Alan Runac. Vrbanović je rekao kako je Varaždin odabran i prije no što je UEFA dodijelila EP U-17 Hrvatskoj, a s ciljem revitalizacije interesa za nogomet u Varaždinu.

Image
KRANJČAR NAJAVIO EURO U HRVATSKOJ I POVRATAK U ŠKOTSKU: /

'Sve ide po planu, uskoro ću biti spreman'

Image
KRANJČAR NAJAVIO EURO U HRVATSKOJ I POVRATAK U ŠKOTSKU: /

'Sve ide po planu, uskoro ću biti spreman'

'HNS osigurao sredstva'

"UEFA je za hrvatski nogomet učinila veliku stvar jer je u trenucima kada možda infrastruktura nije bila u najboljem stanju vjerovala da ćemo uspjeti biti dobri organizatori Europskog prvenstva U-17. HNS je osigurao određena financijska sredstva radi reguliranja svih tehničkih, organizacijskih i infrastrukturnih nedostataka u Varaždinu. Vjerujemo da će grad, klub i stadion biti izvrsni domaćini tri europske utakmice i finala Hrvatskog nogometnog kupa, moguće između dvije trenutno najbolje momčadi u Hrvatskoj", kazao je Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Runac je EURO U-17 ocijenio veliki događajem za Varaždin, baš kao i uređenje stadiona.

Cilj U-17 reprezentacije plasman na SP

"Zajednica u planovima ima obnovu stadiona koji se godinama nije uređivao. I da HNS nije došao s ovim natjecanjem, sami bismo krenuli u rekonstrukciju. Ali, bez pomoći Saveza ne bismo bili sposobni to učiniti u ovom obujmu", kazao je predsjednik Zajednice sportskih udruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na potpisivanju ugovora bili su i Christophe Von Wattenwyl iz UEFA-e, koji je došao u provjeru stadiona u Varaždinu, te direktor turnira Romeo Jozak. On je najavio kako je cilj hrvatske reprezentacije do 17 godina plasman na Svjetsko prvenstvo, što će ostvariti pet najboljih reprezentacija EP-a koji će se igrati od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj. Nastupit će 16 najboljih reprezentacija koje će na osam hrvatskih stadiona odigrati 32 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo