Ludnica u 2.HNL / Spasio ih gol u 95. minuti, sad se zna tko ide u razigravanje

Image
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL

BSK Bijelo Brdo je u zadnjem kolu trebalo pobjedu i kiks Orijenta što se i ostvario u dramatičnoj završnici

1.6.2024.
21:03
Dubravka Petrić/PIXSELL
VOYO logo

Odigrana je većina utakmica posljednjeg 33. kola nogometne Prve NL, kao i kompletno posljednje 30. kolo Druge NL, nakon čega je poznato da će za Prvu NL dodatno razigravati Orijent i Kustošija.

Image
Posljednji ples Nijemca /

Pogledajte neobične kopačke Tonija Kroosa u kojima će se oprostiti od Reala

Image
Posljednji ples Nijemca /

Pogledajte neobične kopačke Tonija Kroosa u kojima će se oprostiti od Reala

Prije posljednjeg 33. kola Prve NL u najtežoj situaciji bio je BSK, tada pretposljednji na ljestvici. Od ranije je poznato kako iz drugoligaškoj okruženja ispada posljednji Solin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BSK je trebao pobjedu protiv Dugopolja na domaćem terenu, ali i da Orijent ne pobijedi na svojoj Krimeji Jarun. Oba su se plana za BSK ispunila, s tim da je klub iz Bijelog Brda do pobjede 2-1 protiv Dugopolja došao golom u 95. minuti. Strijelac je bio Dominik Pavlek koji je prethodno postigao autogol za tadašnjih 1-1.

Istovremeno, Orijent je protiv Jaruna odigrao 0-0 te je skliznuo na pretposljednje mjesto koje donosi razigravanje protiv drugoplasirane momčadi trećeligaškog okruženja, a to je Kustošija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijele sezone Kustošija je boravila između sedmog i desetog mjesta, ali se u završnici trgnula, a uoči posljednjeg kola je zasjela  na drugo mjesto preskočivši Radnik iz Križevaca. U zadnjem kolu Kustošija je na domaćem terenu svladala prvaka Opatiju 1-0 i tako zadržala drugo mjesto i šansu za povratak u Prvu NL.

Jedini pogodak za Kustošiju protiv Opatije postigao je Bizjak u četvrtoj minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak Opatija ide direktno u Prvu NL, bod manje od druge Kustošija skupila je Mladost Ždralovi, dok je četvrti Radnik.

Posljednja dvojba u hrvatskom nogometu riješit će se u nedjelju, od 17.30 sati. Na osječkom Gradskom vrtu igraju Zrinski Osječko 1664 i Šibenik te se bore za ulazak u HNL. Zrinskom odgovara i remi, a Šibenčane samo pobjeda vodi u elitni razred.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo