BRUTALNA REAKCIJA RATNIH VETERANA ARMADE: / 'Mi dobro znamo zašto je Kolinda rekla da smo srpski klub. To je sve zbog njih!'

Image
Foto: Marko Lukunic/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Očekujemo da nam predsjednica objasni što to znači rezervni klub za Partizan i Zvezdu'

29.10.2019.
13:23
Marko Lukunic/Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ne prestaju reakcije na predsjedničine izjave o NK Rijeci. Kratko ćemo samo podsjetiti. Kolinda Grabar-Kitarović odveć se nespretno izrazila kada je komentirala status NK Rijeke u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, u nedjelju nakon projekcije filma Ivanova igra u Splitu. Predsjednica je tada rekla kako je Rijeka u to doba bila više "rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu". Ta je generacija osvajala Kupove u bivšoj Jugoslaviji i pobijedila je Real Madrid i bila je sve samo ne pričuvni klub beogradskim velikanima.

Predsjedničine izjave nimalo nisu "sjele" ekipi s Rujevice koja joj je odmah poslala upit za dodatno očitovanje, a onda je uslijedila nova doza sportske ekspertize. Predsjednica je ponovila što je i rekla uz opasku kako je nitko ne može uvjeriti u suprotno. "Najtalentiraniji hrvatski igrači, poput Grobničana Zorana Šestana, sjedili su tada na klupi, dok su neki drugi, manje talentirani, ali politički podobniji dobivali priliku. U tom kontekstu sam tadašnju NK Rijeku okarakterizirala kao rezervni klub. Znam dobro kakav je bio status Rijeke tih osamdesetih godina i nitko me ne može uvjeravati u suprotno", izjavila je predsjednica u dopisu NK Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

22.08.2017., stadion Rujevica, Rijeka - Uzvratna utakmica doigravanja za ulazak u UEFA Ligu prvaka, HNK Rijeka - FC Olympiacos. Armada, navijaci Rijeke. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Žestoka reakcija Armade

Nakon toga se iz Rijeke više nisu oglašavali, ali zato su se javili iz Armade i to oni sa statusom ratnih veterana Domovinskog rata. Oni tvrde u svom priopćenju kako predsjednica ovim izjavama želi pridobiti naklonost splitskih navijača.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka baš kao i cjelokupna javnost šokirana je izjavom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović na premijeri dokumentarnog filma o bivšem Hajdukovom igraču Ivanu Gudelju. Predsjednica Republike Hrvatske tom prilikom je izjavila kako je nažalost Rijeka u vrijeme bivše države "više bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, a da su domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili kasnije najviše u Hajduk, a nešto manje i u Dinamo".

Očekujemo da nam predsjednica objasni što to znači rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu. Znači li to da su za Rijeku navijali navijači Partizana i Zvezde kao njihov rezervni izbor ili da su uprave Partizana i Crvene zvezde zajednički upravljali NK Rijekom ili se je Predsjednica jednostavno pogubila u ovom za nju stresnom periodu predsjedničke kampanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

08.09.2018., Rijeka - Nakon vise od tri godine HNK Rijeka ponovno je odigrala utakmicu na legendarnom stadionu Kantrida i to protiv trenutno najuspjesnije ekipe prema Uefinom koeficijentu u regiji, nogometnog kluba Maribor. Organizator utakmice je klub navijaca Armada, sto je ujedno i prvi put da navijacka skupina organizira odigravanje sluzbene utakmice.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Želi glasove Torcide

Jer kako pojasniti da klub koji je rezervni za Partizan i Zvezdu najbolje igrače šalje u Hajduk i Dinamo? Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim očito što je željela postići; kampanja je u tijeku i predsjednica nastoji pridobiti glasove s juga koji su velikom većinom navijači Hajduka.

Ne bi li im se dodvorila predsjednica je prigrlila torcidinu navijačku podvalu o Rijeci kao klubu za koji navijaju i navijači Partizana i Crvene zvezde. Ovaj se Torcidin mit proteže od utakmice finala kupa maršala Tita 1987. godine u kojoj su se sastali Hajduk i Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na toj utakmici osim navijača Hajduka i Rijeke bili su prisutni i navijači Zvezde i Partizana koji su tom prilikom navijali protiv Hajduka, u to vrijeme većeg konkurenta nego što im je bila Rijeka. Je li moguće da se je Predsjednica s namjerom da pridobije glasove u Dalmaciji svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi i pri tome opet svjesno žrtvovala svaku simpatiju koju je imala u svom rodnom kraju?

Je li moguće da je Predsjednica dolazila na zapad legendarne Kantride i podržavala rezervni klub Partizana i Crvene zvezde, a da su joj pri tome u srcu bili Hajduk i Dinamo? Odgovore na ova i sva druga pitanja koja su ostala nakon bizarne predsjedničine izjave očekujemo što prije jer svi mi koji smo Rijeku pratili po svim stadionima bivše države, koji smo voljeli i uvijek ćemo voljeti Rijeku baš kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim našim ratištima u Domovinskom ratu to i zaslužujemo!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo