Jairo Maicedo da Silva / Brazilac koji je zaludio hajdukovce za RTL: 'Da zaigram za Hrvatsku? Bio bih arogantan'

U razgovoru za RTL Hajdukov Brazilac Jairo otkrio je što je naučio od hrvatskih riječi, ali i mašta li možda o hrvatskom dresu

25.4.2019.
19:59
VOYO logo

Bez obzira na kaznu koja mu slijedi, Hajduk je ovo proljeće procvjetao. Dio zasluga ide i Jairu, Brazilcu koji se u prvoj sezoni na Poljudu već bori za titulu najboljega strijelca Lige.

U Splitu je devet mjeseci i sve se više osjeća kao kod kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naučio sam nekoliko riječi. Većinom ružne pa ih sada ne smijem reći. Ali znam reći: "Dobar dan, dobro jutro, druga – kada hoću da promijene stranu, napadač, obrana."

On je krilo. Ubojito krilo koje je ove sezone zabilo 11 golova i tri ga dijele od titule najboljega strijelca. Pet golova zabio je u posljednjih osam utakmica. Siniši Oreščaninu nezamjenjiv je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema tajne. Ustrajnost je riječ koju bih izabrao. Jer ustrajnost je sve u nogometu. Ako izgubimo jednu utakmicu, da još uvijek igramo na isti način."

Nada se Jairo da će ih ta igra ove sezone dovesti do drugog mjesta, a sljedeće - do trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je velik klub i uvijek se moramo boriti za naslove. To mora biti glavni cilj i za klub i za igrače."

Prvi susret s Hrvatskom Jairu je bilo prije četiri godine kad je šest mjeseci igrao pod Igorom Tudorom u PAOK-u. Ove sezone pokazao je da može biti nositelj igre bijelih i, tko zna, možda otići stopama Da Silve ili Sammira, Brazilaca koji su kroz HNL došli i do hrvatskog dresa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bolje poznajem Eduarda da Silvu jer je najpoznatiji. Napravio je velike stvari i za klub i za reprezentaciju. Ali njegov slučaj jedan je u milijun. Ne razmišljam o tome, Hrvatska ima sjajne igrače. Kada bih razmišljao o tome, bio bih arogantan."

S Hajdukom ima ugovor i za sljedeću sezonu. I nada se ostati jer Split mu odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Split je jako lijep grad. Podsjeća me na Rio zbog vremena i plaža, a ljudi su jako dragi."

U HNL-u je dosad igralo više od 50 Brazilaca. Ne računajući nogometaše iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Brazilci su najbrojniji. Pa kada u toj konkurenciji netko ostavi trag kao Jairo, onda je jasno - on je pun pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo