PALA PRESUDA / Boško Balaban ide u zatvor: Prekršio je uvjetnu kaznu i mora iza rešetaka

Image
Foto: PIXSELL

Balaban je osuđen za neuzdržavanje vlasite djece

3.11.2023.
14:22
PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski reprezentativac i igrač zagrebačkog dinama Boško Balaban mora u zatvor na godinu dana nakon što je prekršio uvjetnu kaznu, javlja Slobodna Dalmacija.

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Balaban je kriv za neuzdržavanje djece koju ima s  Kraljicom Hrvatske 1995., a danas poduzetnicom Ivom Radić. Oni nakon rastave nisu ostali u dobrim odnosima i Iva je kao zakonski skrbnik djece morala potražiti pravdu na sudu.

Balaban od razvoda, koji se dogodio prije šest godina, nije plaćao uzdržavanje vlastite djece i odbio je mogućnost bilo kakvog dogovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

Općinski kazneni sud u Zagrebu Balabana je još u proljeće 2021. proglasio je krivim zbog neuzdržavanja djece i osudio ga na jedinstvenu zatvorsku kaznu u od godine dana, s uvjetnom kaznom od četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balaban je, kako piše Slobodna, "zbog neuzdržavanja vlastite djece svojeg sina uskratio za 104.781.,00 kuna, mlađu kćer za 102.558,60 kuna i stariju za 91.250,60 kuna, sve skupa oko 300.000 kuna. Sud je tad bivšem nogometašu naložio kako uz redovitu isplatu alimentacije u roku od dvije godine mora isplatiti dug, a ako ne ispuni te uvjete, sud može povući odluku o uvjetnoj kazni i bivši nogometaš u tom slučaju ide u zatvor."

U srpnju ove godine opozvana mu je uvjetna kazna i određena zatvorska kazna od godinu dana. U zatvor će Balaban prema presudi ići u siječnju 2024. Njegov dug za uzdržavanje djece sada iznosi oko 600.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: FNC - VOYO
Image
Foto: FNC - VOYO
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo