SEOBA HRVATA / Talentirani Vatreni na korak do transfera u Manchester City i to za siću: Pjaca se još uvijek premišlja, ali ne i Rog

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Stuttgart navodno traži za usluge Vatrenog pristojnih 25 milijuna eura

29.7.2022.
8:42
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Iza hrvatskog reprezentativca Borne Sose (24) najbolja je sezona u karijeri. On je za svoj Stuttgart nastupio u 30 utakmica u kojima je zabio dva gola i deset puta asistirao te se afirmirao kao najbolji mladi lijevi bek u Bundesligi, pa i u cijeloj Europi.

Image
KAKVA LUDNICA /

Veliko slavlje u Stuttgartu nakon što su izborili ostanak u ligi, a sve je predvodio naš Borna Sosa. Procurila snimka njegovog divljanja

Image
KAKVA LUDNICA /

Veliko slavlje u Stuttgartu nakon što su izborili ostanak u ligi, a sve je predvodio naš Borna Sosa. Procurila snimka njegovog divljanja

Svojim sjajnim igrama privukao je pažnju najvećih europskih klubova. Već se pisalo da ga u svoje redove ovoga ljeta žele dovesti engleski velikani Chelsea, Arsenal i Tottenham te talijanski Juventus i Napoli, a povezivao se i sa španjolskim gigantom Barcelonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom se pojavila priča da su se u utrku uključili njemački velikani - Bayern München i Borussia Dortmund te je često bio u središtu rasprava o odlasku iz Stuttgarta.

Sosa je bio drugi izbor

Posljednje se pisalo kako je Chelsea jedini ozbiljnije zagrizao za našeg lijevog beka, no u priču se sada uključio i prvak Engleske pod vodstvom jednog od najboljih trenera na svijetu - Pepa Guardiole. Riječ je naravno o Manchester Cityju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački Bild prije nekoliko je dana prenio glasinu da Sosu traži City, a sada je ta glasina i potvrđena. Bild sada piše kako Guardiola vjerojatno neće uspjeti dovesti Marca Cucurelu iz Brightona jer se klubovi ne mogu dogovoriti oko odštete. Pep nudi 35 milijuna eura, a Brighton ne pristaje na manje od 60 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Pep bi se sada prema tvrdnjama Bildova sportskog urednika Christiana Falka trebao okrenuti Sosi, kojeg će znatno manje platiti. Stuttgart navodno traži za usluge Vatrenog pristojnih 25 milijuna eura, što Cityu ne bi trebao biti problem.

Pjaca se još uvijek premišlja, ali ne i Rog

Sosa je karijeru počeo u Dinamu, za koji je igrao od 2015. do 2018. godine prije nego što je preselio u Stuttgart za šest milijuna eura. Od tada je za njemački klub odigrao 83 utakmice te je pritom postigao tri pogotka i podijelio 23 asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Marko Rog: Dinamo -> Napoli - 13,5 milijuna eura

Bivši hrvatski reprezentativac Marko Rog odlazi iz Cagliarija, prenosi ugledni Sky Sports. Navodno je sve spremno za potpis ugovora sa kultnom Sampdorijom, koja će uzeti Roga na posudbu s obavezom otkupa, a onda ga platiti šest milijuna eura kad posudba službeno istekne. Ako se jedan Marko premišljao oko ugovora sa Sampdorijom, drugi vjerojatno neće.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo