Nijemci tvrde: Vukčević je zaspao za volanom!

Hrvatski nogometaš Boris Vukčević uspješno je operiran nakon teške prometne nesreće koju je doživio u petak popodne, no i dalje je u životnoj opasnosti, javljaju njemački mediji.

29.9.2012.
11:18
VOYO logo

U 13 sati i 50 minuta, u petak, dogodila se teška prometna nesreća, na autocesti kod Bammentala. 22-godišnji veznjak Hoffenheima se vozio na trening, a velikom se brzinom, po izvještaju policije, zabio u kamion.

Vukčevićev automobil je bio poslije sudara potpuno smrskan, a njemački mediji navode da su vatrogasci morali piliti vrata i ostale dijelove automobila kako bi nogometaša izvukli iz njega. Na kamionu je napravljena materijalna šteta od 150 tisuća eura. Vukčević je navodno dozvoljenu brzinu od 70 km/h prekoračio malo, no bilo je to dovoljno za tragediju. Nesretni je nogometaš prebačen u bolnicu u Heidelberg gdje mu je operirana glava, te je potom stavljen u stanje umjetne kome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov je klub na subotnjoj konferenciji za novinare potvrdio da nikakvih promjena nema. Liječnici zasad ne žele davati prognoze. "Borisov kardiovaskularni sustav je stabilan, a nikakve druge detalje vam ne možemo reći. U dogovoru s njegovim roditeljima odlučili smo odigrati utakmicu protiv Augsburga. Igrat ćemo pod motom "Igramo i borimo se za Borisa", izjavio je direktor Hoffenheima Andreas Müller.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu Nijemci nagađaju što je zapravio bio razlog nesreće. Bild piše kako je 22-godišnjak zaspao za volanom jer je zaboravio uzeti inzulin. Podsjećaju kako Vukčević boluje od dijabetesa koji može dovesti do umora i vrtoglavice pa i do nesvjestice, no zasad to još nisu službeni rezultati istrage policije.

Nijemci kalkuliraju i o njegovom Mercedesu C63 AMG sa 457 konjskih snaga, odnosno je li smio voziti tako snažan automobil. Njegovi suigrači istaknuli su da su u stanju šoka, no subotnju utakmicu protiv Augsburga neće odgoditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuli smo za nesreću u trening-kampu, to je tako tragično. Naježili smo se", rekao je Tobias Weiss, a trener Andreas Müller je opisao stanje u klubu:

"Ova vijest nas je šokirala. Treneri, igrači, svi smo u stanju šoka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruke podrške uputili su Vukčeviću i bivši suigrač Ryan Babel te Edin Džeko koji je na Twitteru napisao:

"Ja sam u šoku! Nadam se da ćeš biti dobro. Izdrži Borise. Moje su misli uz tebe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo