BORBA PROTIV NEZAKONITOSTI U NOGOMETU: / Blatter i Platini doživjeli novi udarac

Image
Foto: AFP

Žalbena komisija FIFA-e odbacila je žalbu Seppa Blattera i Michela Platinijana odluku o suspenziji u trajanju od 90 dana, potvrđeno je iz Međunarodne nogometne federacije.

18.11.2015.
14:19
AFP
VOYO logo

Blatter i Platini, UEFA-in predsjednik kojeg se favoriziralo za preuzimanje Blatterove pozicije prvog čovjeka FIFA-e na izborima zakazanima za 26. veljače, suspendirani su u listopadu u nastavku akcije vezane za korupcijski skandal u krovnoj nogometnoj organizaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi udarac za Platinija

Obojica su, podsjetimo, povezani uz prijenos gotovo dva milijuna švicarskih franaka sa FIFA-inog na Platinijev račun vezano za savjetnički posao koji je Platini obavljao 2002., a za koji je navodno isplaćen devet godina kasnije.

Novi je ovo udarac Platinijevim nadanjima da će preuzeti predsjedničko mjesto u FIFA-i koja ga neće smatrati kandidatom u slučaju njegove suspenzije i kojem je trenutačno zabranjena bilo kakva aktivnost vezana uz nogomet. Jedina mu je šansa obraćanje Sportskom arbitražnom sudu, no čak i u slučaju da ondje njegova žalba bude uvažena ne postoje garancije da će se moći kandidirati u veljači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo