Hrvatski Iniesta ovoga ljeta potpisuje za Barcelonu?

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić nalazi se u među šestoricom igrača iz Serie A koje Barcelona ozbiljno prati, i gotovo je sigurno da će jedan od njih ovoga ljeta završiti na Camp Nou.

2.4.2015.
17:07
VOYO logo

Katalonski sportski dnevni list Mundo Deportivo donio je tekst o tome kako Barcelona prati igrače u talijanskoj Serie A. Za to je zadužen bivši sportski direktor Milana Ariedo Braida, sada direktor međunarodnog nogometa "katalonskog diva", koji je sa svojim skautima itekako aktivan na Apeninskom polutoku. Tako su Braida i društvo u posljednjih nekoliko godina podnijeli brojna izvješća o talentiranim mladim igračima u Italiji, što je itekako dobar pokazatelj da je skautiran veliki broj nogometaša, te da se u Barçi ozbiljno radi po tom pitanju.

Neka izvješća, odnosno neki igrači u njima, podvrgnuti su detaljnijoj analizi. Napravljen je filter onih najzanimljivijih, i u prvi plan je isplivalo šest imena. Paul Pogba (Juventus), Felipe Anderson (Lazio), Paul Dybali (Palermo), Matteu Darmian (Torino), Miralem Pjanić (Roma) i Mateo Kovačić (Inter).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebnu pozornost u tekstu novinari Oriol Domènech i Javier Gascón posvetili su Kovačiću. Tako su istaknuli kako su Kovi u svlačionici nadjenuli nadimak "hrvatski Iniesta".

"Mateo Kovačić je u fokusu Braide još od prošle sezone. Hrvat je u Interu napredovao do te mjere da ga je prošle godine htio dovesti Real Madrid. Riječ je o ofenzivnom centralnom veznjaku izvrsne tehnike, driblinga, brzine i vizije za završni pas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tekućoj sezoni Kovačić je zadržao razinu svoje igre, a uz to je poboljšao svoju učinkovitost u Serie A s postignutih 5 golova", piše Mundo Deportivo, i ističe kako će Hrvat napuniti tek 21 godinu, ali da je talentiran isto kao i Rakitić.

Pojedini talijanski i britanski mediji su prije tjedan dana objavili kako je Liverpool ozbiljno zagrizao za Hrvata, te da će Kovačić sasvim sigurno ovoga ljeta završiti na Anfieldu u transferu vrijednom 35 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Kovačić u posljednje vrijeme izložen kritikama talijanskih medija i trenera Roberta Mancinija, a još je k tome zbog čestog Mancinijevog taktičkog lutanja ove sezone, kao i dolaskom Marcela Brozovića, završio na klupi, talijanski strateg je potencijalnim udvaračima dao do znanja kako će Kovačić ostati na San Siru jer je u planovima struke za budućnost kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče Barcelone, vrijedi istaknuti kako je Kataloncima prva i najveća želja sjajni Pogba, te da će se sve napraviti kako bi ga na ljeto i potpisali.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo