BOGATI VLASNICI CITYJA PRONAŠLI SU NOVI NAČIN DA IZIGRAJU PRAVILA: / Može li im itko stati na kraj?

Englezi su pronašli način da pomognu Galatasarayu, a sebi osiguraju poligon za posudbe igrača

15.12.2018.
13:03
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Manchester City jedan je od dva kluba, uz Paris Saint Germain, koji najviše krše financijski fair play, a nedavno se kroz aferu Football Leaks pokazalo da im je i sama UEFA pomagala u tome. Sada se, ponovno, City nalazi u priči oko kršenja ili barem zaobilaženja zakona.

Naime, uprava Manchester Cityja sklopila je s kolegama iz Galatasaraya dogovor o razmjeni igrača. Galatasaray je trenutno pod sankcijama Europske nogometne organizacije zbog kršenja financijskog fair-playa, a Građani će im ovim dogovorom olakšati da izbjegnu te sankcije.

Izigrali sustav

Prema pisanju turskog Hürriyeta, sporazum podrazumijeva da Manchester City ubuduće u Galatasaray, prema dogovoru, šalje igrače u sklopu posudbi. Turci se nalaze pod embargom pa su ograničeni po pitanju kupovine igrača. Ova odluka pomoći će im da ipak dovode igrače, a indirektno i da ih kupe jer sada City može kupiti igrača i samo ga proslijediti u Tursku.

Ovaj dogovor stupit će na snagu već u siječnju, a Fatih Terim najavio je niz pojačanja kojima želi Galatasaray napraviti konkurentnim u Europa ligi. Kako kaže, Pep Guardiola će sastaviti listu igrača, a oni će ju potvrditi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali