Ima se, može se... / Bogati PSG trpi ogromne financijske gubitke i uopće ih nije briga

Image
Foto: Profimedia.hr

Očekivano, PSG će morati očistiti svlačionicu, a prvi u redu su Pablo Sarabia, Rafinha Alcantara, Arnaud Kalimuendo i Alphonse Areola, piše Marca.

20.6.2022.
18:12
Profimedia.hr
VOYO logo

Jasno je da su svi vodeći europski klubovi bogati i da, u teoriji, nitko nije u egzistencijalnoj krizi. Naravno, lošim poslovnim modelom neki klubovi, kao što je Barcelona, doveli su se u kaotičnu situaciju gdje računaju svaki novčić...

Međutim, takva situacija nije u Paris Saint-Germainu. Bogati arapski direktori žive u nekom paralelnom svijetu, svijetu gdje su imuni na financijske gubitke i ograničeni budžet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ogromnim su gubitcima

Pariška momčad prošlu je financijsku godinu završila u deficitu s 224 milijuna eura. Usporedbe radi, Neymara su u najskupljen transferu svih vremena platili 222 milijuna eura. Dakle, radi se o prilično velikom novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izvještaji nagovještaju da iduća godina neće biti drugačija za PSG. Naime, francuski L'Equipe predviđa da će gubitci PSG-a naredne godine ponovno biti između 200 i 300 milijuna eura, a upozoravaju da bi situacija mogla biti još gora 2023. godine.

Tada na snagu stupa novi ogromni ugovor 23-godišnjeg Kyliana Mbappea, pred kojim je PSG bacio ogromnu vreću novca ne bi li ga zadržali u svojim redovima. Očekivano, PSG će morati očistiti svlačionicu, a prvi u redu su Pablo Sarabia, Rafinha Alcantara, Arnaud Kalimuendo i Alphonse Areola, piše Marca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo