'BOGATI POSTAJU JOŠ BOGATIJI, A SIROMAŠNI JOŠ SIROMAŠNIJI. TO NIJE DUH SPORTA' / Slavni trener jednom rečenicom 'pokopao' Superligu

Nakon što je potvrđeno da je osnovana Superliga, kritike za novonastalo natjecanje ne pristaju pristizati sa svih strana

20.4.2021.
17:54
AFP, JAVIER SORIANO

Osnutak natjecanja najmoćnijih klubova, kontroverzne Superlige, podigao je puno prašine u nogometnom svijetu i kritike se slijevaju sa svih strana.

Superligu su osnovali Real Madrid, Chelsea, Manchester City, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester United, Juventus, Milan i Inter, kojima bi se trebalo pridružiti još klubova.

Natjecanje su već kritizirali brojni iz nogometnog svijeta, a sada su im se pridružili i srpski trener koji vodi talijansku Bolognu Siniša Mihajlović te branič njemačke reprezentacije koji igra za Atalantu Robin Gosens.

Sve veći jaz

"To je po meni loša stvar. Nogomet je sport koji se najviše prati i voli na svijetu, jer ponekad autsajderi mogu pobijediti najveće klubove ", rekao je Mihajlović pa istaknuo glavni problem sa Superligom:

"Bogati postaju bogatiji, a siromašni još siromašniji. To nije duh sporta. Ja ga ne dijelim i ne sviđa mi se. Ti klubovi vole lagano pobjeđivati ​​i isto bih mislio da sam trener Juventusa, Intera ili Milana. Što da mi radimo? Bologna dobije možda 30 milijuna eura, a oni dobiju 300 milijuna eura i tako jaz postaje sve veći."

'Je li to etično?'

Skoro isto razmišlja i Gosens koji ispituje etičnost novonastalog natjecanja.

Ljudi u cijelom svijetu umiru od koronavirusa, a njima nije dosta novca i pričaju o 100 ili 150 milijuna nečega; Trebamo se upitati je li to etično. Tužno je da se sve samo i isključivo vrti oko novca. Bit će tako velika šteta da će se,, nadam se, svi navijači pobuniti i ja ću biti među njima", poručio je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen