BORBA ZA BUNDESLIGU / Bochum čudesno nadoknadio tri gola zaostatka pa nakon drame penala osigurao ostanak

Image
Foto: Profimedia

Sve je bilo spremno za slavlje na Merkur Spiel Areni na kojoj se okupilo 53.500 gledatelja. Međutim, Bochum se nije predavao

27.5.2024.
23:26
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bochuma čudesno su izborili ostanak u Bundesligi nakon što su u uzvratu play-offa nadoknadili tri gola zaostatka iz prve utakmice, a potom boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Fortunu Dusseldorf sa 7-6.

Image
BUNDESLIGA /

Demonstracije sile: Bayern sedmicom ispratio Bochum na dno tablice

Image
BUNDESLIGA /

Demonstracije sile: Bayern sedmicom ispratio Bochum na dno tablice

Za posljednje mjesto u elitnom razredu njemačkog nogometa razigravali su Bochum, koji je završio sezonu na 16. mjestu Bundeslige te Fortuna koja je bila treća u 2. Bundesligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Fortuna u prvom susretu u Bochumu slavila sa 3-0 činilo se kako će momčad iz Dusseldorfa ponovo zaigrati u najvišem rangu natjecanja nakon sezone 2019/20. Sve je bilo spremno za slavlje na Merkur Spiel Areni na kojoj se okupilo 53.500 gledatelja. Međutim, Bochum se nije predavao premda je već jednom nogom bio u 2. Bundesligi.

Gosti su poveli u 18. minuti golom Philippa Hofmanna koji je glavom zabio nakon ubačaja Kevina Stogera. Isti je igrač u 66. minuti zabio i drugi gol. Ponovo je ubacio Stoger, a Hofmann glavom iz blizine pogodio za 2-0. Bochumov napadač je u prvom susretu zabio autogol, no u uzvratu se iskupio s dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpuni povratak gostiju vidjeli smo u 70. minuti nakon što je domaći branič Matthias Zimmermann igrao rukom, a sudac Deniz Ayetkin pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Stoger, koji je nakon dvije asistencije postigao i pogodak.

Samo četiri minute kasnije Takuma Asano je imao lijepu priliku i za četvrti gol, ali je Fortunin vratar Florian Kastenmeier nekako odbio loptu. Do kraja susreta više nije bilo golova, pa je susret otišao u produžetke. U dodanom periodu niti jedna momčad nije željela previše riskirati, umor je učinio svoje pa su na koncu odlučivali jedanaesterci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u prvoj seriji Bochum je došao do prednosti. Andreas Luthe je obranio udarac Andrea Hoffmann, a na drugoj strani Goncalo Paciencia je bio precizan. No, u trećoj seriji griješi, Erhan Mašović, Kastenmeier je obranio, a Yannik Engelhardt izjednačio. Konačna odluka je pala u sedmoj seriji. Max Wittek je pogodio za gostujućih 7-6, a Takashi Uchino promašio gol.

Direktan plasman u Bundesligu izborili su St. Pauli i Holstein Kiel, dok su iz prve lige ispali Koln i Darmstadt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo