BOBANU OTKAZ URUČEN PISMOM? / Naređeno mu da odmah napusti klub; Procurili dramatični detalji raskola kakav se ne pamti

Image
Foto: Profimedia/Screenshot: La Gazzetta dello Sport

Raskol u Milanu dogodio se zbog Ralfa Rangnicka koji će navodno preuzeti Milan od iduće sezone i dobiti potpunu kontrolu nad klubom s klutnog San Sira

7.3.2020.
9:55
Profimedia/Screenshot: La Gazzetta dello Sport
VOYO logo

Proslavljeni bivši nogometaš, legendarni kapetan brončanih Vatrenih, istinska ikona hrvatskog nogometa Zvonimir Boban, broji posljednje sate na poziciji sportskog direktora talijanskog velikana Milana, kluba u kojem je igrao od 1991. do 2002., a za koji je odigrao, prema službenoj statistici na web stranici AC Milana, 251 utakmicu i postigao 30 golova u svim natjecanjima.

Image
ŠTO ĆE SE DOGODITI S REBIĆEM KADA BOBAN ODE? /

Njegov ostanak ovisi o samo o jednom igraču i pomalo suludom raspletu

Image
ŠTO ĆE SE DOGODITI S REBIĆEM KADA BOBAN ODE? /

Njegov ostanak ovisi o samo o jednom igraču i pomalo suludom raspletu

Dobio naredbu s viših klupskih instanci da odmah napusti klub

Prema pisanju ugledne talijanske La Gazzette dello Sporta, Boban je dobio naredbu s viših klupskih instanci da odmah napusti klub nakon što je proteklog tjedna u velikom intervjuu za La Gazzettu dello Sport prozvao CEO-a Ivana Gazidisa da mu radi iza leđa i dovodi čovjeka na njegovo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

ESCLUSIVA MILAN - 21 Settembre 2019 - Milano (Italia) Sport Calcio A.C. Milan- Stagione 2019-2020 - Serie A - Ac Milan vs Inter Nella foto: Ivan Gazidis

EXCLUSIVE MILAN - September 21 2019 Milan ( ItaLy ) Sport Soccer A.C. Milan- Season 2019-2020 - Serie A - Ac Milan vs Inter In the pic: Ivan Gazidis, Image: 472291645, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Spada / LaPresse / Profimedia

Talijani pišu da su vlasnici kluba Bobanu informaciju o otkazu priopćili u pismu kojeg je primio u petak, a u kojem je navodno bilo obrazloženo da je Boban dobio otkaz upravo zbog svojih komentara u medijima. Nakon javnih kritika na račun vlasnika kluba, fonda Elliott i njegove produžene ruke Ivana Gazidisa, čelnici Milana odlučili su da Zvone Boban mora otići iz kluba. S njim ide i legendarni Paolo Maldini koji ga je doveo iz FIFA-e, piše Gazzetta dello Sport.

Raskol u Milanu zbog Ralfa Rangnicka

Raskol u Milanu dogodio se zbog Ralfa Rangnicka koji će navodno preuzeti Milan od iduće sezone i dobiti potpunu kontrolu nad klubom s kultnog San Sira. To znači da bi izravno sudjelovao u kupovini, prodaji, skautiranju i treniranju nogometaša. Ranije smo pisali da je Ivan Gazidis u zavadi sa svojim tehničkim direktorom Paolom Maldinijem i Bobanom, i kako se čini da će dvojac legendi Milana izvući deblji kraj i početi pakirati kofere, isto kao i trener Stefano Pioli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boban je otkrio u intervjuu za talijansku Gazzettu dello Sport kako u klubu postoji raskol na najvišoj razini. S jedne strane su on i Paolo Maldini, a s druge direktor Ivan Gazidis.

Gazidis iza leđa radio Bobanu i Maldiniju

Gazidis se tako pobrinuo za najveći ovosezonski skandal u Italiji i prema navodima Gazzette radio je iza leđa Bobanu i Maldiniju tako što je pregovarao s Ralfom Rangnickom oko preuzimanja Milana, a to bi značilo da se ukidaju funkcije Bobana i Maldinija, te da se njih praktički izbacuje iz rada kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Zvonimir Boban Brescia Calcio v AC Milan, Serie A, Football, Mario Rigamonti stadium, Brescia, Italy - 24 Jan 2020, Image: 494671884, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ANTON IVANOV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Boban i Maldini žele vratiti na klupu Maxa Allegrija

Boban i Maldini, prema talijanskim medijima, žele vratiti na klupu Maxa Allegrija, trenera s kojim je Milan uzeo posljednji put naslov prvaka, a Gazidis inzistira na Rangnicku koji ne bi bio trener već bi uredio kompletan ustroj kluba.

“Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa sad kad momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam ni upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanova načina”, komentirao je Boban u posljednjem razgovoru za taj talijanski medij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo