Boban prekinuo šutnju i obrušio se na Mamića i HNS!

'Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati. Mamić je hodajuća definicija sukoba interesa, a Dinamo je žalostan i bijedan klub.

19.12.2011.
11:10
VOYO logo

Nakon dugogodišnje šutnje Zvonimir Boban se konačno oglasio i progovorio o katastrofalnom stanju i aferama u hrvatskom nogometu.

Legendarni kapetan Vatrenih, kojeg bi mnogi rado vidjeli na poziciji Vlatka Markovića, smatra da prvi čovjek HNS-a i glavni tajnik Zorislav Srebrić moraju otići, ali i da Igor Štimac i Darijo Šimić ne mogu ništa promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već godinama u našem nogometu nema nogometa. Interes, moć, lova, dealovi, postoci, prevare, igrači koji nemaju za kruh i spavaju po svlačionicama, derutni stadioni, nasilje, na kraju i ozbiljan kriminal i korupcija. Naš je nogomet sramota! Tko je kriv? Čitav sustav kreiran je na krivim temeljima. Političari su koristili nogomet umjesto da mu koriste. Hajduk i Dinamo su se borili tko će biti nepošteniji. Jasno, uz blagoslov HNS-a. Marković i Srebrić najodgovorniji su za ovaj cirkus i moraju časno otići, a ne nečasno ostati", izjavio je Boban u Sportskim novostima i dodao da se i dalje ne misli kandidirati za predsjednika HNS-a.

"Ne pada mi na pamet! Pogrešno je očekivati da bi bilo koji pojedinac sam mogao nešto napraviti. Vlada mora odmah intervenirati i preko svog povjerenika, mandatara, kako god se zvao, uvesti red", izjavio je Boban i onda se obrušio na Zdravka Mamića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na utakmice Dinama ne idem jer je žalostan i bijedan klub koji ne poštuje svoje velikane, a ono što je Dinamo napravio Ladiću, Prosinečkom i Cvitanoviću ulazi u opću povijest beščašća. Ti su ljudi ubili sve građansko u klubu, sav taj primitivizam mi smeta. Nažalost, on je najutjecajniji čovjek hrvatskog nogometa, ali i hodajuća definicija sukoba interesa. Dinamo je Mamićev kmet, hrvatski nogomet je Mamićev feud, a Mamić je vlasnik bez vlasničkog lista", smatra Boban.

Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatski nogometni savez Više o temi: specijal-201102150360004-Dinamo Više o temi: specijal-201102150360004-Zdravko Mamić Više o temi: specijal-201102150360004-Skandali i strasti

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo