Hrvat napravio ono sto se do nedavno cinilo nestvarnim

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren drugi je najbolji srednji branic Premierlige i deveti u ''ligama petice'' prema podacima i izracunima Bloomberg Sportsa.

22.5.2014.
8:13
VOYO logo

Analizirajuci bas svaku utakmicu iz pet najjacih europskih liga, spanjolske, engleske, njemacke, talijanske i francuske, uzimajuci u obzir napadacke i obrambene odgovornosti svakog igraca, kao i snagu suparnika, Bloomberg Sports je u svojoj studiji o pet najjacih europskih liga stigao do indeksa kojim je rangirao sve igrace iz tih liga.

Luis Suarez, prvi strijelac Premierlige iz Liverpoola, najbolji je igrac iz ''liga petice'' prema ovoj temeljnoj analizi, s indeksom 86.02.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prate ga Lionel Messi iz Barcelone (85.43), Zlatan Ibrahimovic iz PSG-a (84.91), Cristiano Ronaldo iz Real Madrida (84.59) i Kevin Strootman iz Rome (81.86).

//www.youtube.com/embed/XVklzy30Jds

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dejan Lovren, srednji branic Southamptona, jedini je hrvatski nogometas medu 50 najboljih. S indeksom 79.59, Lovren se nalazi na 31. mjestu. Drugi je najbolji stoper u Premiershipu, iza Martina Demichelisa iz Manchester Cityja (80.27) koji je ukupno na 17. mjestu, pa su njih dvojica uvrsteni i u najbolju momcad protekle sezone Premierlige na pozicijama srednjih branica.

Lovren je, isto tako, deveti najbolji srednji branic iz pet najjacih europskih liga prema ovoj analizi. Ispred njega su mahom samo igraci iz europske elite: Mehdi Benatia (7), Miranda (13), Leandro Castan (16), Martin Demichelis (17), Diego Godin (18), Thiago Silva (20) Giorgio Chiellini (25) i Mats Hummels (30).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo