Baka Slišković još jednom 'išamarao' bahatog Štimca

'Štimac želi oko reprezentacije stvoriti atmosferu da je sve idealno i da se ne boji nikoga. Da sve događalo zbog pogrešaka igrača.

15.10.2013.
9:14
VOYO logo

Bivši izbornik Bosne i Hercegovine, te legenda Veleža i Hajduka Blaž Slišković, nakon što je u razgovoru za Sportski.net poslije poraza od Belgije na Maksimiru uputio salve kritika na račun hrvatskog izbornika Igora Štimca, samo nekoliko dana poslije ponovno je prokomentirao njegove izjave.

"Svjestan sam dokle mogu, što znam i koliko mogu. Moj CV ni u kojem slučaju ne zaslužuje da vodim jednu od prvih 10 reprezentacija svijeta, za razliku od sadašnjeg izbornika kojem je omogućeno da vodi petu reprezentaciju svijeta na osnovi mjesec dana vođenja Hajduka i dva, tri mjeseca vođenja Cibalije i Zagreba. Zar nitko drugi nije bio kvalitetan da vodi reprezentaciju", rekao je Baka za mostarski radio Dobre vibracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slišković tvrdi da mu nije cilj gurati se među potencijalne Štimčeve nasljednike.

"Razočaran sam odlukom Hrvatskog nogometnog saveza. Ne pada mi na pamet da vodim reprezentaciju Hrvatske. Znam koliki je moj domet i gdje mogu raditi", kaže Slišković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štimac je istaknuo da želi Francusku u dodatnim kvalifikacijama. Sliškoviću ta izjava nije najbolje sjela.

http://videa.hu/player?v=3lIqb9hlLuNPKIll

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću biti toliko bezobrazan pa prevesti tu izjavu u pravom smislu. Ni jedan izbornik ni u ludilu, ni u snu ne bi priželjkivao Francusku kao potencijalnog protivnika. Vjerujem da oni koji dobro čitaju njegove misli znaju zašto je to rekao. On želi time poručiti da ima toliko samopouzdanja i vjere u svoje igrače i da beskonačno vjeruje u kvalitetu hrvatske reprezentacije. On želi oko reprezentacije stvoriti atmosferu da je sve idealno i da se ne boji nikoga. Da sve događalo zbog pogrešaka igrača. No, takva je izjava samoubojstvo za izbornika. To nije iskreno mišljenje. Igor je u zavadi s 80 posto sportske javnosti u Hrvatskoj i takvom porukom još jednom pokazuje svoju bahatost i sve ono što ga je krasilo u negativnom smislu."

Usporedio je reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska više nema takav potencijal kao što je imala prije desetak godina. Igrači su na izmaku i zasitili su se nastupa i previše se i očekuje od njih. Ne možete od Luke Modrića uvijek očekivati da riješi utakmicu. Što je s drugim igračima? Mislim da, za razliku od Hrvatske, dolazi vrijeme Bosne i Hercegovine. Sad su u pravom naponu da daju maksimum. Vjerujem da će kroz nekoliko sljedećih godina BiH predstavljati jaku reprezentaciju u Europi i svijetu, za razliku od Hrvatske koja će sve nekvalitetnije igrati i imati lošije rezultate. Ne želim to, daj Bože da se prevarim, ali mnoge stvari koje se događaju ne daju razlog za optimizam da bi se Hrvatska u dogledno vrijeme mogla vratiti na razinu koju je imala prije."

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo