BLAŽ SLIŠKOVIĆ: / 'U Splitu se ne drže zajedno, previše je pameti, svatko se petlja. Izgleda mi to malo nekulturno, uličarski'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Blaž Slišković je nedavno odveo Zrinjski do naslova BiH prvaka

13.5.2018.
12:35
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajdukova legenda Blaž Slišković nedavno je proslavio drugi naslov na klupi Zrinjskog obranivši naslov najbolje momčadi BiH nogometne lige. Spreman je sad Baka, premda će u razgovoru za Sportske novosti naglasiti da je zadovoljan u Mostaru, napraviti i iskorak u trenerskoj karijeri.

"Jest mi lijepo, ali mislim da je vrijeme da odem negdje vani, u neki ozbiljniji klub. Sve ovo gdje sam išao ranije, Rumunjska, Albanija, Kina, Saudijska Arabija, nije bila razina gdje bih mogao očekivati duži ostanak ili neki bolji rezultat. Čak i kad sam prije 13 godina bio u Hajduku, pa neka sam tamo bio igrač, bilo je drugačije. Malo sam koga znao, osim Igora Štimca. U Splitu se dogodilo što se dogodilo. U sve te klubove sam išao s nekom rezervom i bio sam u pravu. Da mi je barem naći neki klub srednje klase u Njemačkoj, Francuskoj ili Italiji, bilo bi sjajno. Mislim da imam dovoljno iskustva i znanja okušati se u takvom klubu. Naravno i da taj klub ima neke ambicije", kazao je objasnivši i zašto je na neko vrijeme nestao s nogometne karte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pomoćnikov savjetnik

"U ovom poslu moraš biti konstantno, a ja sam 2012. otišao u Kinu, potpisao na tri godine i dobio otkaz nakon četiri mjeseca. Nakon prve utakmice, 0-0 u gostima, sportski direktor mi je rekao da predsjednik smatra da ne igramo kako bi on htio. Nudili su mi mjesto savjetnika. Ja pitam 'je li Capellu?', oni kažu 'mom pomoćnom treneru'. Nisam prihvatio, jer nema smisla i razišli smo se. Ugovor mi je trajao i nisam mogao uzeti ni jedan drugi posao, dok se to ne riješi. Riješilo se tek 2016. godine."

Kaže da nema menadžera da ga pogurne prema nekoj klupi, da poslove koje preuzima dobiva na račuin preporuka prijatelja. Upitan zašto se ne javi Realovom treneru Zinedine Zidanu, stručnjaku koji mu se u igračkim danima u Marseilleu divio, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da se šališ, ali isto mi to ozbiljno govori stotine ljudi. Pa bio si mu idol, nazovi ga. Ma, dajte, molim vas. Mogu ga eventualno nazvati i čestitati mu ako opet osvoji Ligu prvaka."

Svatko se petlja

Upitan je Baka smatra li Hajdukov naslov iz 205. svojim i u kakvim je odnosima sa splitskim klubom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam taj naslov službeno, ali osjećam zadovoljstvo, ipak sam radio 20 kola i u trenutku smjene sam bio prvi s tri boda više od Rijeke. Fatalna je bila utakmica s Rijekom u Splitu, 1-1, primili smo gol na kraju, makar mislim da bi me smijenili i bez toga. Bilo, pa prošlo."

"Uvijek u dobrim odnosima. Meni je teško komentirati sa strane, rekao bih da predsjednik Kos nije loše radio, barem po onome što sam pratio u medijima. Čak sam s njim izmjenjivao neke poruke. Čujte, rezultati ne mogu doći preko noći, nitko nije čudotvorac. Po meni, Željko Kopić radi baš vrlo, vrlo dobar posao. I što sada da nije pobijedio Dinamo? Kao da je prvi put. Ili da je u tri utakmice izostao rezultat? Naravno da bi svi voljeli da se pobijedilo, da se produžila borba za titulu, ali nije kraj svijeta. Idemo zato sljedeće godine još ambicioznije, otvoreno najaviti napad na titulu prvaka, napraviti momčad za to. Tako se, naprimjer, radi u Zrinjskom, ali u Splitu mi sve to izgleda malo nekulturno, uličarski, svatko se petlja, svatko ima svoje mišljenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Previše pameti

"Ne drže se zajedno, to je problem. Nemam ništa protiv nikoga, ali u posljednje vrijeme se pojavilo previše pameti. Zato se stalno vrte u krug. Dajte vi meni recite, što će Hajduku Branco da ga se dovodi iz Portugala za sportskog direktora? Zar ovdje nema sposobnih ljudi za taj posao, koji će lakše pronaći igrače s ovih prostora?", zaključio je Slišković.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo