FIFA / uvodi veliku promjenu, a Blatter izbjegao odgovor na neugodno pitanje!

26.9.2014.
20:19
VOYO logo

"Zauzeli smo čvrst stav kako ćemo zabraniti menadžerima vlasništvo nad igračima, ali to ne može stupiti na snagu odmah", izjavio je Blatter.

Praksa da menadžeri ili njihove agencije imaju puno ili djelomično vlasništvo nad igračima umjesto klubova vrlo je raširena u Južnoj Americi, a FIFA se odlučila na zabranu zbog pritiska UEFA-e iz koje su najavili kako će jednostrano donijeti takvu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke najavio je formiranje radne skupine koja će na sljedećoj sjednici u prosincu predložiti koliko dugo će trajati "prijelazno razdoblje".

"Zabrana se ne može primijeniti odmah, ali bit će riječ o tri ili četiri godine", rekao je Valcke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik FIFA-e Blatter je nakon sastanka IO-a najavio i svoju formalnu kandidaturu za novi, pet mandat na čelu krovne svjetske nogometne organizacije na čelu koje je od 1998. godine.

Zanimljivo, predsjednik FIFA-e Sepp Blatter odbio je odgovoriti na pitanje novinara je li vratio 20.000 eura vrijedan sat koji su organizatori SP u Brazilu darovali članovima IO FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovaj problem sa satovima nije problem. Što je tu pogrešno? Što je uopće vrijednost? Prema našem Etičkom kodu, moraju se vratiti oni pokloni koji prelaze nominalnu vrijednost", kazao je Blatter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo