BJELICI NEĆE BAŠ NAJBOLJE 'SJESTI' OVE IZJAVE: / Mandžukićev trener otkrio dinamovcima kako je to gostovati kod Atalante

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Gostovanja kod Atalante nisu nimalo lagana

23.11.2019.
21:06
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

U prvom susretu 13. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Bergamu pobijedio Atalantu sa 3-1 zadržavši prvu poziciju na ljestvici. Torinska "Stara dama" je protiv idućeg suparnika zagrebačkog Dinama u Ligi prvaka gubila 0-1, no u posljednjih 15 minuta je okrenula rezultat s tri gola.

Atalanta je u 16. minuti imala sjajnu priliku za vodstvo, no Mussa Barrow nije uspio realizirati jedanaesterac, pogodio je vratnicu. Devet minuta kasnije opasno je zaprijetio i Mario Pašalić, no Wojciech Szczesny je sjajno reagirao. Domaćin je ipak poveo u 56. minuti golom Robina Gosensa na ubačaj Muse Barrowa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juve je izjednačio u 74. minuti golom Gonzala Higuain kojem je pomogao Rafael Toloi od čije se noge lopta odbila i promijenila smjer. Higuain je u 82. minuti okrenuo rezultat, a u sudačkoj nadoknadi je pobjedu Juventusa potvrdio još jedan Argentinac Pablo Dybala na Higuainovu asistenciju.

Image
Foto: Profimedia

November 23, 2019, Bergamo, Italy: maurizio sarri (juventus)during Atalanta vs Juventus, Italian Soccer Serie A Men Championship in Bergamo, Italy, November 23 2019 - LPS/Francesco Scaccianoce, Image: 484444145, License: Rights-managed, Restrictions: * Italy Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Francesco Scaccianoce / Zuma Press / Profimedia

Što čeka dinamovce?

Atalanti sada slijedi ogled Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama u utorak, 26. studenog i to je za obje momčadi ključna utakmica. Atalanti ako ikako želi dograbiti mjesto u Europa ligi, a Dinamo još ima velike šanse završiti kao drugoplasirani i izboriti nokaut-fazu Lige prvaka, ali pobjeda je u ovoj utakmici gotovo pa imperativ za "modre" ako žele prezimiti u Europi. Jer ostvare li Nenad Bjelica i njegovi dečki pozitivan rezultat osigurali su si proljeće u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, gostovanja kod Atalante, kao što smo imali prilike vidjeti na utakmici s Juventusom, nisu nimalo lagana. A o tome je progovorio i trener Juventusa Maurizio Sarri.

"Mislim da će svi imati problema s Atalantom u gostima. Pep Guardiola je bio u pravu kad je rekao da igrati protiv Atalante sliči odlasku kod zubara - čak i ako dođete do daha, do olakšanja, i dalje boli", rekao je Sarri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je objasnio što se sve događalo. "Bila je ovo zabavna utakmica s tempom i intenzitetom kakvi nisu uobičajeni za Serie A. Izgubili smo glave nakon promašenog penala, razmišljali o svemu osim o nogometu i dopustili Atalanti da preuzme potpunu kontrolu. Zasluženo su poveli, a mi smo onda imali i sreće što smo izjednačili u kaotičnom trenutku utakmice. Pokazali smo vjeru da možemo pobijediti i pobijedili smo", komentirao je tako Sarri nadolazećeg protivnika Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo