BJELICI NEĆE BAŠ BITI UGODNO: / Sjećate li se što je prije pola godine napravio u Osijeku i kako su navijači unakazili njegov mural?

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Bjelica nikada nije uzvratio na uvrede i provokacije koje su mu servirali navijači Osijeka i svakako je ostao gospodin

3.9.2020.
10:09
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Prema svemu sudeći novi trener Osijeka mogao bi biti baš njihov bivši igrač i bivši trener Dinama, Nenad Bjelica. Službena se potvrda očekuje ovih dana, ali o dolasku Bjelice u Osijek spekulira se već tjednima.

Mađarski vlasnici su, čini se, odlučili nešto ozbiljnije uložiti u momčad, odnosno klub, ponajprije jer će uskoro preseliti na velebni novi stadion na Pampasu, a činjenica je da Osijek i dalje ne igra na razini na kojoj bi mogao i trebao. Rješenje bi trebao biti Bjelica, čovjek koji je napravio najveći uspjeh s Dinanom u novijoj povijesti, koji ih je zamalo odveo u nokaut fazu Lige prvaka i koji je dogurao s Dinamom u svojoj prvoj sezoni sve do osmine finala Europa lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, postoji mali problem s Bjelicom i Osijekom. Naime, prvi je taj što mu je Kohorta okrenula leđa onog trenutka kada je preuzeo klupu rivala Dinama i iz protesta su prekrižili njegov mural. Osječka je publika jako voljela Bjelicu, znali su mu skandirati ime, uvijek ga isticali kao klupsku legendu, a dovoljno o tome govori i činjenica da je imao svoj mural. No, preuzimanje Dinama za njih je značilo izdaju i odlučili su se na ovako drastičan potez.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

16.05.2018., Osijek - Nakon sto je objavljeno da je Nenad Bjelica preuzeo GNK Dinamo, clanovi osijecke navijacke skupine Kohorta prekrizili su njegov mural koji je smjesten na zidu u Wilsonovoj ulici s drugim klupskim legendama. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Ispad na pressici

Bjelica nikada nije uzvratio na uvrede i provokacije koje su mu servirali navijači Osijeka i svakako je ostao gospodin, a sada će imati priliku vratiti stvari na staro. Međutim, prije pola godine Bjelica je imao jedan blaži ispad baš u Osijeku. U veljači je nakon utakmice s Osijekom Bjelica eksplodirao na suce i gadno ih izvrijeđao, a kasnije je na pressici revoltiran svime odbio odgovarati na pitanja osječkih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Bjelica se i za to svoje ponašanje ispričao nešto kasnije.

"Ispričavam se sucu Zebecu, javnosti i novinarima u Osijeku. Nisam reagirao onako kako sam trebao, nisam se ponio gospodski kako to treba napraviti trener Dinama. Pogriješio sam na travnjaku i poslije utakmice", kazao je tada trener Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon utakmice sam na pitanja odgovarao s nemam komentara jer nisam bio u psihološkom stanju da nešto drugo kažem. Da ne bih slučajno rekao nešto što ne mislim, a suđenje ne komentiram. Čovjek sam od krvi i mesa. Vodio sam 59. utakmicu na klupi Dinama u HNL-u i prvi put sam isključen", rekao je tada Bjelica.

Ipak, nekako vjerujemo da će mu osječka publika i navijači oprostiti sve već nakon prve pobjede...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo