BJELICA ODGOVORIO NA PITANJE SVIH PITANJA: / Trener Dinama otkrio kako je razbio Atalantu: 'Morali smo to skrivati, jasno vam je'?

Image
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Strateg 'modrih' Nenad Bjelica iznenadio je s početnim sastavom zaigravši od prve minute s trojicom centralnih braniča.

18.9.2019.
23:22
Filip Kos/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su nastup u C skupini Lige prvaka fantastičnom predstavom pobijedivši pred 28.500 gledatelja na stadionu Maksimir Atalantu sa 4-0, a junak večeri bio je trostruki strijelac Mislav Oršić. Strateg 'modrih' Nenad Bjelica iznenadio je s početnim sastavom zaigravši od prve minute s trojicom centralnih braniča (Dilaver, Theophile-Catherine, Perić) i bez Gojaka i Hajrovića. Potez je to koji je šokirao sve, pa čak i UEFA-u koja nije mogla pogoditi u kojoj formaciji Dinamo igra. Na koncu su napisali da je formacija bila 4-3-3, ali Bjelica je otkrio kako ipak nije bila...

Image
NAJBOLJA UTAKMICA MODRIH U LIGI PRVAKA: /

Demolirali Atalantu s četiri prekrasna gola i zasjeli na prvo mjesto skupine

Image
NAJBOLJA UTAKMICA MODRIH U LIGI PRVAKA: /

Demolirali Atalantu s četiri prekrasna gola i zasjeli na prvo mjesto skupine

Image

Filip Kos/PIXSELL

Nakon utakmice trener Dinama otkrio je kako je uspio razbiti favoriziranu Atalantu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je 23 utakmica koju su oni odigrali na taj način, gledali smo ih i proučavali. Prilagodili smo se njima i tome da u defanzivi moramo biti perfektni. Nismo im dozvolili niti jednu opasnu situaciju u prvom poluvremenu i imali vodstvo od 3:0, bilo je perfektno i taktkički smo sve odradili", kazao je Bjelica u uvodu.

Zatim je objasnio taktičke promjene. "Znate ono kada dobijete osjećaj u želucu da nešto trebate napraviti, e imao sam taj osjećaj od prvog trenutka kada sam ih vidio kako igraju. Nismo htjeli igrati defenzivno kao što se očekivalo, već smo krenuli s pressingom na obranu i vezni red u 3-5-2 sustavu. Pokrili smo im sve opasne točke i bili smo opasni u napadu, a ono što je najvažnije oni nisu očekivali ovakvu igru. Mi nikada ovako nismo igrali i nikada nismo igrali protiv ovakve ekipe. Imali smo dileme, ali smo skupili hrabrost i na kraju promijenili sustav. Malo nam je trebalo hrabrosti, ali odlučili smo se. U ponedjeljak smo odradili prvi taktički trening i samo do sada popravili neke detalje... Morali smo to skrivati i sada vam je jasno zašto nisam mogao ništa otkriti. U nogometu je važan faktor iznenađenja, a mi smo ih iznenadili time da smo zrcalili njihovu igru. Ja sam bio uvjeren da ćemo biti bolji i bili smo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentirao je i Oršića, junaka utakmice i strijelca triju od četiri golova. "Bio je ubojit pred golom, u međuprostoru, na krilu... Bio je točno tamo gdje je trebao biti, ali kako i on sam kaže, ovo je momčadska igra i svi su oni pobijedili", rekao je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo