Izbacio je Dinamo iz Lige prvaka, a sad i njemu prijeti izbacivanje

Hrvatski treneri Nenad Bjelica i Robert Prosinečki na korak su od odlaska iz svojih klubova.

29.10.2013.
19:00
VOYO logo

Veliki Žuti je prošlu sezonu bio na milimetar do plasmana u Europsku ligu, a s lošim rezultatima u ovoj sezoni sve je kompromitirao. Trenerski kruh sa sedam kora jede i naš stručnjak na klupi Austrije, Nenad Bjelica. Izbacio je Dinamo iz Lige prvaka, osigurao je klub finacijski za nekoliko godina, ali kao i kod Prosinečkog zaredali su se porazi, a uprava kluba polako okreće palac prema dolje.

"Normalno je da nitko nije presretan zbog ove situacije u klubu što se tiče prvenstva. Analiza pokazuje da je jedan od razloga što se ulaskom u Ligu prvaka povećalo opterećenje na igrače, zaredale su ozlijede i forma zbog toga nije idealna. Klima mi se, naravno da mi se klima. U Hrvatskoj, ne samo u nogometu, treneri su kao na kolodvoru. Jedni dolaze, drugi odlaze. U Austriji je malo drugačija. Kome je to zagarantirana 'stolica' trenera. Ja sam sretan da radim u Austriji gdje se treneri ne lete zbog dva uzastopna poraza u nizu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poanta trenerske priče je da traješ dok je rezultat pozitivan, a samo je Alex Ferguson u Manchesteru trajao dokle god je on to htio.

"Kao trener si danas Bog, onda si najgori trener na svijetu - i to je jednostavno tako, to moraš prihvatit'. I Mourinho i Ancelotti! Svi to moraju prihvatit. Ja to tako gledam, jer sam ja pozitivan tip."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skrenuli smo priču u naše nogometne vode i dotaknuli se reprezentacije i dodatnih kvalifikacija s Islandom. "Novi izbornik Niko Kovač je idealan čovjek za ovu reprezentaciju", smatra Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niko može pokrenuti medije, navijače i to je ono najvažnije jer je ekipa poljuljana. Nedostaje samopouzdanja, a u nogometu je ono vrlo bitno."

A samopouzdanje je izgubljeno kod Igora Štimca. Je li smjena bila nužna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa dobro, ako se gledaju zadnje tri utakmice - onda da. Ako se pak gleda sve, mi smo ušli u dodatne kvalifikacije što je dobro i što su i drugi izbornici osigurali - onda ga se nije trebalo smjenjivat'."

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo