BJELICA I ORŠIĆ NA PRAGU REKORDA: / Ivankovića i Mandžukića poslali u povijest, a sada opasno prijete Mamiću, Jurčiću i Cvitanoviću

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo pod Bjelicom piše novu klupsku povijest

25.10.2019.
11:03
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Trener Nenad Bjelica i krilni napadač Mislav Oršić na dobrom su putu da postanu Dinamovi rekorderi. Bjelica je u svojoj prvoj europskoj sezoni na klupi Modrih upisao 16 utakmica. Prije njega nijedan trener u Dinamovoj povijesti nije uspio voditi momčad u toliko europskih dvoboja u jednoj sezoni.

Kako su se pohvalili na službenoj klupskoj stranici, Bjelica je vodio ukupno 25 Dinamovih europskih ogleda i samo ga još pet dijeli od rekorda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preskočio legendu

Na trećem je mjestu preskočio BrankaIvankovića, koji je u 24 europska susreta vodio Modre. Rekorder je KrunoslavJurčić s 30 ispred ZoranaMamića sa 29. Izbori li Dinamo proljetnu fazu natjecanja u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, Bjelica će se izjednačiti s Jurčićem, a može ga i preskočiti.

S druge strane Oršić se proslavio golovima. Ove sezone sedam je puta zabio u europskim utakmicama, dok je lani to napravio pet puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogotkom u Harkivu preskočio je Marija Mandžukića, koji je postigao 11 međunarodnih golova za Dinamo. Rekorderi Slaven Zambata i Igor Cvitanović postigli su po 15, a ispred Oršića još su samo El Arabi Hilal Soudani i Sammir s po 13.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo je jedan igrač u Dinamovoj povijesti, inače, postigao više europskih pogodaka u jednoj sezoni. Igor Cvitanović je u jesen 1997. godine osam puta tresao mrežu. Oršić se ove sezone zaustavio na sedam, koliko je postigao i Sammir 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo