IZNENAĐENJE / Bjelica će u novom klubu raditi bez svoje dugogodišnje 'desne ruke'? U stožeru se nalazi i žena koja je nedavno ispisala povijest

Image
Foto: Pixsell

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest kako bi hrvatski strateg mogao preuzeti posrnulog bundesligaša, a u roku od nekoliko sati ta je vijest i službeno potvrđena

26.11.2023.
14:33
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski stručnjak Nenad Bjelica novi je trener njemačkog bundesligaša Union Berlina, objavio je klub na društvenim medijima.

Image
VIŠE NEMA DILEME /

Stigla je i službena potvrda, Nenad Bjelica ima novi posao! Debitirat će na klupi u Ligi prvaka

Image
VIŠE NEMA DILEME /

Stigla je i službena potvrda, Nenad Bjelica ima novi posao! Debitirat će na klupi u Ligi prvaka

"Dobar dan, Nenad Bjelica", napisao je svom X-profilu Union u nedjelju. Očekuje se da će Union, za koji igra i hrvatski reprezentativac Josip Juranović, potpisati ugovor u nedjelju poslijepodne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera, a Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Neočekivano

Zanimljivo, Nino Bule izgleda neće biti dio stručnog stožera Nenada Bjelice. Iako su neprekidno surađivali još od mandata u zagrebačkom Dinamu pa sve do Trabzonspora, Bjeličine ''desne ruke'' zasad nema navedene u klupskom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao prvi pomoćnik naveden je Danijel Jumić, a pomoćnica će Bjelici biti i 32-godišnja Marie-Louise Eta, bivša njemačka nogometašica koja je ovog vikenda postala prva pomoćna trenerica u povijesti Bundeslige.

Eta je tu funkciju obnašala u stožeru privremenog trenera Marca Grotea, a zadržat će se i u Bjeličinom timu minimalno do povratka Sebastiana Boniga, objavili su iz Uniona. Bonig u klubu radi kao pomoćnik još od 2014., a prošlog je tjedna iz osobnih razloga zatražio predah od posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica je nakon igračke karijere postao trener austrijskog Kärntena te bio u Lustenauu, Wolfsbergeru i bečkoj Austriji. Nakon rada u Italiji i Poljskoj, vratio se u Hrvatsku, gdje je dvaput osvojio prvenstvo i jednom Kup s Dinamom, a kasnije dvije godine bio trener Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo