BJELANOVIĆ OŠTRO ODGOVORIO ZORANU VULIĆU: / 'Blatio je osobe iz Akademije i dijelio lekcije, a zaklinje se u Hajduk!'

Image
Foto: PIXSELL

Čelni čovjek Hajduka poslao je priopćenje javnosti u kojem je odgovorio na prozivke bivšeg trenera Vulića

29.11.2018.
10:23
PIXSELL
VOYO logo

Sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović na konferenciji za medije tijekom predstavljanja novog trenera Bijelih Siniše Oreščanina, zajedno s predsjednikom Uprave Jasminom Huljajem nije htio posebno komentirati izjave Zorana Vulića.

No, razgovor bivšeg stratega Bijelih s pojedinim medijima ponukao je sportskog direktora da demantira brojne navode koje je Vulić iznio u svom istupu kojeg prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Smatrali smo da svojim znanjem i iskustvom može pomoći momčadi...”

"Gospodina Zorana Vulića se prije nešto manje od tri mjeseca u najboljoj namjeri promoviralo u novog trenera Hajduka. Smatrali smo da svojim znanjem i iskustvom može pomoći momčadi, ali i Klubu u situaciji u kojoj se našao u tom trenutku. U samoj najavi njegovog dolaska rekao je da je koncentriran isključivo na teren, a na kraju je ispalo da je to bilo zadnje o čemu je zapravo brinuo što i nije čudno jer je od prvog dana bio previše opterećen borbama s imaginarnim neprijateljima. Izjave o nepostojanju podrške od prvog su dana više nego neutemeljene jer upravo se na moje inzistiranje njega ustoličilo kao trenera. Zar ne bi bilo kontradiktorno da sam ga ja doveo i opstruirao u istom trenutku?", počeo je Bjelanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vulić prikuplja poene u trenutku kada bi trebao smirivati situaciju...”

"Žao mi je da gospodin Vulić, koji je mnogo puta spomenuo da mu je Hajduk na prvom mjestu, zbog osobne taštine nije u mogućnosti kontrolirati samog sebe. Ovakvim izjavama koje nemaju veze s istinom dodatno potpaljuje ionako negativnu atmosferu izravno time utječući na igrače koji su spomenuti , ali i svoje kolege trenere koji ga nasljeđuju. Tu nema niti malo kolegijalnosti. Njegov namjera je prikazati sebe kao žrtvu od prvog dana dolaska u Hajduk i iznošenje konstruiranih neistina da bi u javnosti prikupio nekakve poene u situaciji kada bi svojim primjerom, kao dijete Kluba, trebao smirivati situaciju.", rekao je predsjednik Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tolerirale su mu se brojne stvari u nadi da će rezultat pokazati zašto je doveden...”

"Mnogo puta je upozoravan zbog svojih istupa i stvaranja sukoba na brojnim konferencijama za medije. Toleriralo mu se u nadi da će neke stvari popraviti, ali i u nadi da će upravo teren i rezultati pokazati da zaslužuje biti na klupi Hajduka."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpirivanje atmosfere

"Blatio je osobe i trenere iz Akademije koje odgovorno i profesionalno rade svoj posao za dobrobit Hajduka. Nije se udostojio niti popričati s njima od prvog dana, nego se postavio s visoka i dijelio lekcije o upravljanju, a okolo je istodobno kritizirao rad Uprave, struke i Akademije. Želio je pokazati da je iznad svih što u praksi naravno nije bilo moguće, a znamo i svi da u klubu postoji hijerarhija upravljanja i donošenja odluka. Iznošenje teorija zavjere, dodatno potpirivanje atmosfere u ovoj situaciji i gledanje ''tko je odakle'' najviše šteti Hajduku, a posebno sam tužan jer dolazi od ljudi koji se zaklinju u ljubav prema Klubu. Nije korektno s njegove strane da je istodobno hvalio rad i način upravljanja u drugim klubovima, a s druge strane prozivati ljude u Klubu samo zbog toga što dolaze iz drugih gradova.", stoji u istupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Želim mu, bez obzira na njegove istupe, sreću i uspjeh u daljnjoj karijeri...”

"Za razliku od gospodina Vulića znam prepoznati i priznati svoju grešku, a u ovom slučaju je ta to što sam inzistirao na njegovom dovođenju jer očito je da nisam bio do kraja upoznat s njegovim trenerskim i ljudskim kvalitetama. Ne želim daljnju polemiku s njim u javnosti. Želim mu, bez obzira na njegove istupe, sreću i uspjeh u daljnjoj karijeri i pronalasku novog kluba. On kao bivši legendarni igrač i trener Kluba to itekako zaslužuje.", a kraj je poručio sportski direktor Bijelih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo