NE MOŽE BIZARNIJE / Najnevjerojatniji razlozi zbog kojih su klubovi potjerali svoje nogometaše

Image
Foto: Profimedia

Nogometaši su dobivali otkaze u klubovima zabog Tindera, svojih supruga, politike, dugog jezika i svakojakih razloga, a ovo su najbizarniji primjeri

20.2.2024.
15:39
Profimedia
VOYO logo

Mladi, 21-godišnji, turski nogometaš Emirhan Delibaş dobio je u ponedjeljak otkaz u svom klubu, tamošnjem velikanu Bešiktašu, jer je imao profil na popularnoj aplikaciji za upoznavanje, Tinderu.

Image
SJAJNO ULETIO /

Bizarna situacija na utakmici Nike Kovača: Sudac dobio nokaut, zamijenio ga je gledatelj

Image
SJAJNO ULETIO /

Bizarna situacija na utakmici Nike Kovača: Sudac dobio nokaut, zamijenio ga je gledatelj

Na društvenim mržama pojavila se fotografija Delibasevog profila i na njemu piše da on ima 24 godine (iako zapravo ima 21) te da je nogometaš Bešiktaša i navedeni su još neki osnovni podaci o njemu s kojima se očito htio prezentirati zainteresiranim djevojkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se pojavila fotografija njegovog profila mladi Emirhan je putem Instagrama sve zanijekao.

"Želim se oglasiti zbog spekulacija koje kruže, to je laž, neko je napravio lažni profil. Odanost mom klubu ne može da se dovesti u pitanje. Volim Bešiktaš", napisao je i dva sata kasnije je dobio otkaz jer su u klubu očito smatrali da im je narušio imidž.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nije on jedini nogometaš kojega je iz bizarnog razloga klub potjerao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezasitni Jese

Drugi slučaj je onaj koji se dogodio supertalentiranom Španjolcu Jeseu Rodrguezu, koji je bio velika nada Real Madrida, ali nikada nije uspio ispuniti svoj potencijal, čemu su doprnijele i brojne teške ozljede. Sada ima 30 godina i član je brazilske Cortibe.

On se 2020., dok je igrao za portugalski Sporting na posudbi iz PSG-a, našao u centru skandala nakon što je otkriveno da svoju partnericu s kojom ima dijete, Auru Ruiz, vara s njenom prijateljicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je bio najnoviji u nizu njegovih skandala pa su mu Parižani ekspresno uručili otkaz kako bi se riješili njega i njegovog lošeg imidža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kava i 160 na sat

Jedan od najblesavijih otkaza nogometašu dogodio se 2021. godine kada je španjolski Alcoron potjerao Raula Asencija nakon što je on objavio sliku šalice kave iz automobila i pritom slučano otkrio da vozi 160 kilometara na sat.

Tom avanturom Asencio je mogao skriviti prometnu nesreću, no na sreću nije, ali ipak ju je platio tako da je dobio otkaz u svom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zločesti dečko' nije trenirao

Jedan od najpoznatijih je slučaj 'zločestog dečka svjetskog nogometa' Marija Balotellija koji je 2020. dobio otkaz u talijanskoj Bresciji jer nije htio trenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On nakon se stanke zbog pandemije koronavirusa nije pojavio niti na jednom treningu. Pokušao se opravdati s time da ima probavnih tegoba, no u klubu mu nisu povjerovali pa su mu ubrzo pokazali izlazna vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkaz se može dobiti i zbog proslave pogotka. Najbolje to zna izraelski nogometaš Sagiv Jehezkel koji je prvo zabio za Antalijaspor pa onda otišao do kamere i pokazivao natpis na zavoju na ruci na kojemu je stajalo "100 dana, 7.10", čime je aludirao na napad Hamasa na Izrael 10. listopada i broj dana koji su izraelski zarobljenici proveli u zatvoru prije puštanja.

To je Jehzekel napravio u Turskoj, kao igrač Antalijaspora, pa je vrlo brzo dobio otkaz, ali i završio u zatvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog nešto "normalnijeg" razloga otkaz je dobio Francuz Joris Gnagnon kojega je španjolska Sevilla otpustila jer je bio potpuno nespreman za profesionalan nogomet. On je, naime, imao prekomjernu težinu, zbog čega nije mogao igrati na razini španjolske Prve lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkaz iz bizarnog razloga dobio je i jedan nogometaš iz našeg susjedstva, Crnogorac Filip Knežević, koji je u jednom podcastu govorio o ratu u Ukrajini, zbivanjima u politici i društvu, društvenim mrežama i još nekim temama, a otkaz je dobio zbog toga što je spomenuo da nije sretan u svom klubu, Podgorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da ga trofeji ne vesele, da svoj posao radi rutinski i to je naljutilo ljude u klubu koji su ga ekspresno otpustili.

Žena kriva za sve

Za otkaze nogometašima nekada su krive i njihove supruge. To se dogodilo Srbinu Aleksandru Kataiju čija je supruga Tea na društvenim mrežama komentirala ubojstvo Georgea Floyda, kojega su na ulici u SAD-u usmrtili policajci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedili su potom sukobi na ulicama, a Tea je stala na stranu policije poslasla "rasitičke" poruke i pozvala na nasilje prema prosvjednicima, što je na kraju platio njen Aleksandar kojega su pojerali iz LA Galaxja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni su mene našli od toliko ljudi...'

Jordie van der Laan posljednji je nogometaš na ovoj list. On je dobio otkaz u nizozemskom drugoligašu Telestaru jer je lagao da je prehlađen pa bez znanja kluba otputovao u London kako bi navijao za Ajax protiv Tottenhama u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamo mu se dogodio pravi peh jer ga je kamera 'uhvatila' na tribini pa je vrlo brzo dobio otkaz.

"Znam i shvaćam da je situacija nezgodna. Imao sam razgovor s direktorom kluba i u dobrim odnosima smo se rastali. Rekao sam da sam bolestan jer sam uvjeren da ne bih dobio dozvolu da propustim trening. Kamere su me snimile čak tri puta. Od toliko ljudi na stadionu oni su mene našli...", ispričao je Nizozemac nakon otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo