nosio dres oba kluba / Bivši 'vatreni' Tomo Šokota za RTL: 'Dobro znam Portugalce, Benfica će igrati prljavo'

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota nosio je dres i Dinama i Benfice, a za naše kamere otkrio je kakve emocije prolaze kroz njega

6.3.2019.
19:39
VOYO logo

Nakon povijesnog uspjeha Dinama, koji je nakon skoro pola stoljeća napokon dočekao 'euro-proljeće', a potom i otišao korak dalje, hrvatskog prvaka sada čeka pravi izazov. Portugalski velikan Benfica.

Bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota nosio je dres i jednog i drugog kluba, a za naše kamere otkrio je kakve emocije prolaze kroz njega, što očekuje od utakmice te za koga će navijati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da će ovo biti jedna teška utakmica za obje ekipe. Obje momčadi su u dobroj formi, Benfica devet utakmica u nizu nije izgubila, Dinamo stvarno igra dobro i Bjelica je to odlično posložio. Nametnulo se mnogo mladih igrača, cijena im raste iz dana u dan. Dinamu neće biti lako jer će Benfica igrati dosta prljavo, znam kakvi su Portugalci, uvijek na granici. Ipak, mislim da je Bjelica sve to dobro posložio i da momci vjeruju u sebe što su pokazali u prethodnim utakmicama. Ja se nadam pozitivnom rezultatu i mirnom uzvratu u Lisabonu."

Što očekivati od Benfice, je li prednost činjenica što su u Hrvatsku stigli bez dvojice važnih igrača i što svi portugalski mediji navode kako je Benfici puno važnije prvenstvo od Europske lige? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da je. Sad su pobijedili Porto i u dobroj su formi. Imaju širok kadar igrača, vidim da će i Krovinović biti u njemu i drago mi je zbog toga, možda i zaigra. Ipak, Dinamo mora misliti na sebe i pružiti ono što su prikazali u posljednim utakmicama. Ovo je veliki susret za sve nas Dinamovce i svi priželjkujemo pobjedu jer Benfica je ogroman klub."

Šokota je igrao u posljednjem sudatu između ova dva kluba - 2004. godine zabio je pogodak 'modrima' u dresu portugalskog velikana. Ipak, na pitanje za koga će navijati, Šokota će odsječno reći: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se zna. Dinamo je moj klub, tu sam se afirmirao. Sretan sam da mogu ovome prisustvovati, sav sam nekako živnuo u svemu ovome! Bio sam se maknuo od nogometa, ali počeli su me sad zvati novinari, čak i portugalski i drago mi je vidjeti kakav sam trag ostavio u oba kluba. Bit ću jako sretan ako Dinamo ostavi dobar rezultat."  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo