MUČNO ISKUSTVO BIVŠEG VATRENOG: / 'Sve je bila laž. Okrenuli su cijelo selo protiv mene, a na kraju mi nisu ni platili...'

Image

Tijekom karijere igrao je za slavne europske klubove, među kojima je i aktualni europski prvak Bayern München

16.4.2021.
13:05
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić (39) debi u trenerskoj karijeri imao je na klupi ciparskog drugoligaša Omonia Psevde, kojega je napustio prije devet dana zbog sukoba s predsjednikom.

Image
KAOS NA NIŽELIGAŠKOJ UTAKMICI U KOJEM SU SUDJELOVALI SVI, PA ČAK I ŽENE: /

Video pogledan više od 65 milijuna puta

Image
KAOS NA NIŽELIGAŠKOJ UTAKMICI U KOJEM SU SUDJELOVALI SVI, PA ČAK I ŽENE: /

Video pogledan više od 65 milijuna puta

Pranjić je tijekom igračke karijere nosio dresove slavnih europskoh klubova, uključujući i veliki Bayern München, a od 2017. je na Cipru, gdje je 2020. i završio karijeru te se počeo baviti trenerskim poslom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada je za grčku Gazzettu ispričao svoja iskustva iz Cipra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogao bih knjigu napisati o ovoj užasnoj priči. Kad sam došao svašta su mi rekli, a sve je bila laž. Nisam imao pravu sliku o ekipi i nisam ništa znao o obitelji koja upravlja klubom. Na početku sam odmah svima dao do znanja da ja određujem pravila i da će igrati oni koji to zaslužuju. Probleme su mi stvarala dvojica igrača iz te obitelji skupa s bivšim dopredsjednikom. Oni su okrenuli su cijelo selo protiv mene, a na kraju mi ništa nisu ni platili", ispričao je Pranjić, čija je ekipa bila dobra u prvom dijelu sezone, no nakon toga s 11 uzastopnih poraza došla u opasnost od ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojali su nas se jer smo igrali lijepo, ne s dugim loptama kako svi igraju tamo, već po podu i ljudi su to vidjeli, a igrači su uživali. Htio sam uložiti u budućnost s nekoliko mladih igrača i mogli smo ostvariti neke rezultate. Na polovici sezone sve se počelo raspadati: moj pomoćnik nije plaćen, pa je otišao. Ja sam im rekao sam da ću ostati i bez plaće i zahvalili su mi, ali... Htio sam ostati zbog igrača, pa nisam tražio novac", otkrio je pa progovorio o kaotičnoj situaciji u momčadi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači su bili moja odgovornost, pogotovo oni koje sam doveo iz Hrvatske. Tko god je htio otići, ja sam mu pomogao pronaći klub i ne bih se ljutio ako bi netko htio odustati. Svi su bili za mene i podržavali su me i odlučili smo nastaviti igrati. Neki igrači vratili su se roditeljima, a hrvatski nogometaši su otišli. Dao sam im sve što sam mogao. Nekima sam i kuhao, davao im za kavu, plaćao terapije... Na kraju sam shvatio da su poteškoće prevelike da bi ostali u ovom rangu", rekao je.

'Htio sam zaštititi svoju djecu'

Na kraju je ispričao kako je došlo do razlaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon jedne izgubljene utakmice žestoko sam se posvađao s predsjednikom. Htio sam zaštititi svoju djecu. Rekao sam igračima da je moja suradnja s klubom gotova. Napravio sam puno u karijeri, izgubio sam u finalu Lige prvaka i nisam plakao, ali plakao sam zbog ove djece iz Omonije koja su bila uz mene", zaključio je Pranjić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo