BIVŠI VATRENI OTKRIVA: / 'Pep je kao igrač toliko dirigirao da nam je išao na živce'

Image
Foto: 24sata, Ivo Cagalj

Anthony Šerić (36), bivši Vatreni iz one legendarne francuske generacije koja se na SP-u 1998.

1.10.2015.
17:57
24sata, Ivo Cagalj
VOYO logo

Anthony Šerić do prošle godine aktivno je igrao nogomet, a u svojoj karijeri branio je boje Hajduka, Verone, Brescije, Parme, Lazija, Panathinaikosa, Beșiktașa, Karabükspora i Olhanensea. Naravno, hrvatskim navijačima najviše je ostao u sjećanju kao dio one "zlatne" generacije Vatrenih koji su na SP-u 1998. godine uzeli broncu. Sad se za Večernji list, kao član Večernjakova žirija koji bira nogometaša godine, otkrio neke zanimljivosti iz svoje karijere.

Tako je Šerić zajedno s današnjim trenerom Bayerna Pepom Guardiolom dijelio svlačionicu u Bresci. Tvrdi, već onda se znalo da će biti trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vecernji list, Vanja Zubcic
Image
Foto: Vecernji list, Vanja Zubcic

"S dečkima iz Brescije sam i danas u kontaktu. Ostali su isti. Recimo, dok je igrao, vidjelo se da će Pep biti trener, dirigirao nam je po terenu, pokazivao, nekima je čak išao i na živce. Mogao je govoriti tri sata bez stanke, a sad kao trener može govoriti pet sati! Veselim se svaki put kad se nađemo", rekao je Šerić i dodao kako je siguran da bi se reprezentacija Hrvatske i s bivšim izbornikom Nikom Kovačem plasirala na EURO 2016. godine.

Niko Kovač kao pozitivac

"Poznajem ga dugo, pozitivac je, uvjeren sam da ga igrači nisu bojkotirali. Gledajte, biti trener reprezentacije ne znači da možeš u ta tri dana iskazati znanje. Najbitnije je psihološko znanje. Pronaći način, kako u tih nekoliko dana dovesti igrače do toga da daju sve od sebe, za svoju momčad, svoju zemlju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad će Hajduk do titule prvaka? Već deset godina Dinamo je prvak Hrvatske. Frustracija Splićana zbog toga sve je veća...

"Možda već ove godine! Zašto to ne bih mogao reći nakon što sam uživo gledao derbije ove sezone. Plavi nisu bili bolji, igrali su Splićani odlično. Uvjeren sam kako Hajduk neće zaostati, da više neće biti pet ili deset bodova razlike".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo