BIVŠI TRENER HAJDUKA ISPRIČAO SE ZBOG NACISTIČKIH POZDRAVA: / Četiri osobe uhićene nakon incidenata koji su obišli svijet

Image
Foto: Profimedia

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača

16.10.2019.
11:34
Profimedia
VOYO logo

Bugarski izbornik Krasimir Balakov se u srijedu ispričao engleskoj nogometnoj reprezentaciji nakon što su bugarski navijači na utakmici u Sofiji u ponedjeljak navečer vrijeđali tamnopute engleske reprezentativce nacističkim pozdravima i oponašanjem majmunskog glasanja, a bugarsko ministarstvo unutarnjih poslova je istovremeno objavilo kako je u vezi s tim incidentima uhićene četiri osobe.

Engleska je u ponedjeljak u kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2020. pobijedila Bugarsku sa 6:0 što je za domaću reprezentaciju najteži poraz kojeg je doživjela, no utakmica će ostati upamćena po rasističkim ispadima bugarskih navijača koji su doveli do privremenog prekida u prvom poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ENGLEZI NAKON RASISTIČKOG DIVLJANJA BUGARA PROZVALI - HRVATA: /

'Neprihvatljivo je da to nije napravio'

Image
ENGLEZI NAKON RASISTIČKOG DIVLJANJA BUGARA PROZVALI - HRVATA: /

'Neprihvatljivo je da to nije napravio'

UEFA je nakon toga otvorila disciplinski postupak protiv Bugarske zbog rasističkih ispada njenih navijača.

Oštra osuda

I dok je nakon utakmice Balakov, koji je svojevremeno vodio splitski Hajduk, izjavio da nije čuo ništa, u mailu poslanom novinarima kasno u utorak navečer ispričao se zbog ponašanja navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oštro osuđujem i odbacujem rasizam kao ponašanje koje proturiječi modernim ljudskim odnosima", napisao je Balakov."To su predrasude koje dolaze iz prošlosti i moraju zavijek biti izbrisane."

Bugarska je policija u srijedu objavila da je uhitila četiri osobe povezane s incidentima na utakmkici najavivši pritom daljnja uhićenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U tijeku je operacija identificiranja i uhićenja osoba koje su sudjelovale u incidentima za vrijeme utakmice između Bugarske i Engleske", stoji u priopćenju bugarskog ministarstva unutarnjih poslova koje je najavilo nova uhićenja u srijedu.

Predsjednik Bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov je u utorak podnio ostavku nakon što je to od njega zatražio bugarski premijer Bojko Borisov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo