BIVŠI MU KLUB OTVORIO VRATA. ODLAZAK U SIJEČNJU?: / Halilović otvorio dušu i priznao što ga muči

10.12.2016.
17:01
Igor Kralj/PIXSELL

Ono što je za Halilovića svakako ohrabrujuća vijest u moru onih koje ga muče jest da interes za njim iskazuje Sporting Gijon. Riječ je o klubu koji se natječe u španjolskom prvenstvu i u kojem je igrač s iskustvom nastupa za hrvatsku izabranu vrstu i igrao na posudbi iz Barcelone. Tvrde to njemački mediji sugerirajući rastanak već u siječnju, a Sportske novosti nastavljaju priču o Halilovićevim problemima u klubu.

Sam ofenzivni veznjak ne bježi od činjenice da je 20-godišnjak pred kojim je još puno razvojnih muka, ali odbacuje navode da je lijen, zaigran i ležeran.

'Nisam lijen'

"Recimo da sam u procesu igračkog odrastanja te s 20 godina i sada već petom seniorskom sezonom karijere ipak imam određeno iskustvo. Daleko od toga da sam gotov igrač, treba još raditi, ispravljati greške i jačati vrline. Sada sam shvatio da će takav dril zapravo biti do kraja karijere; stalno raditi na sebi, održavati se i poboljšavati kako bismo spremno davali svoj maksimum, to je bit profesionalizma. Nisam rekao ništa novog, znam, ali jedno je kad ti o tome drugi govore, a drugo kada sam uvidiš i osjetiš te stvari", kaže Halilović i nastavlja:

"Imam 20 godina i valjda je logično da budem nešto drugačiji od igrača koji imaju 30. Volim se zezati, družiti, slušati glazbu i pratiti druge sportove, kao i svi normalni mladi ljudi. No nije istina da sam zato lijen u radu ili na treningu. O tome recimo nije bilo spomena u Španjolskoj ili sada u Njemačkoj, nego samo kod nas. Zapravo je istina da se ponašam profesionalno i da se maksimalno trudim na treningu. Uostalom, imam i osobnog kondicijskog trenera..."

Loša komunikacija s trenerom

Priznaje potom da nema dobar status u klubu i daje svoje mišljenje zašto je tome tako:

"Mislim da je to posljedica slabe komunikacije i odnosa s trenerom i stručnim stožerom."

Ništa bolji status ne uživa, smatra, niti u hrvatskim medijima.

'Odnos prema meni nije fer'

"Mediji su prema meni u Hrvatskoj doista negativno nastrojeni. Sada kada ne igram pet od šest utakmica primjerice prevladaju napisi da mi je propala karijera, da sam gotov kao igrač, ništa od talenta i slično. Ne znam zašto je to tako. Bilo je na početku sezone dosta naših igrača koji nisu bili u prvom planu u klubovima, ali samo je u mojem slučaju to katastrofično tretirano. Nije fer, ali dobro. Na stvari na koje se ne može utjecati ne treba gubiti energiju."

Uvjeren je, unatoč svemu, da bolje sutra za njega dolazi:

"Unatoč svim preprekama na putu, siguran sam da ću radom i trudom povratiti pozicije, odnosno zaslužiti reprezentativnu bolju budućnost."

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali