OTKRIO I ŠTO JE SVE RADIO / Nevjerojatan slučaj u Kini: Bivši izbornik osuđen na doživotni zatvor zbog namještanja utakmica

Image
Foto: Profimedia

Osim što je priznao da je namještao utakmice, Tie je otkrio da je utjecao u na suce, a podmićivao je i protivničke igrače i trenere.

23.2.2024.
11:02
Profimedia
VOYO logo

Bivši kineski nogometaš i izbornik Li Tie (46) neslužbeno je osuđen na "doživotni zatvor" zbog korupcije u svojoj domovini.

Image
OPET GRČKA /

Dinamo u osmini finala Konferencijske lige izvukao PAOK!

Image
OPET GRČKA /

Dinamo u osmini finala Konferencijske lige izvukao PAOK!

Britanski mediji prenose da je bivši igrač Evertona zapao u probleme kao izbornik kineske nogometne reprezentacije, koju je vodio od 2019. do 2021., nakon što je otkriveno da je "primao i nudio mito" s kojim je pojedine igrače pozivao u reprezentaciju i namještao utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godinu dana nakon njegova odlaska s kormila reprezentacije, tužiteljstvo je otvorilo istragu o neviđenom skandalu, a sada stižu informacije da će biti u zatvoru do kraja života. Osim njega, bivši predsjednik Kineskog nogometnog saveza Chen Xuyen dobio je zatvorsku kaznu od 15 godina, a direktor reprezentacije Du Zhaocai 13 godina.

Tie je na sudu priznao da je platio tri milijuna juana (oko 350 tisuća eura) da postane izbornik kineske reprezentacije, a priznao je i da je sudjelovao u namještanju utakmica, odnosno "ulasku i ispadanju iz domaćeg prvenstva" . Prije nego što je postao izbornik Kine, radio je u Wuhanu i Hebeiju, a bio je i pomoćnik u Guangzhou Evergrandeu, slavnom azijskom prvaku koji je u procesu gašenja zbog bankrota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je priznao da je namještao utakmice u Hebeiju i Wuhanu, klubu s kojim je 2018. godine izborio plasman u prvu kinesku ligu, Tie je otkrio da je utjecao u na suce, a podmićivao je i protivničke igrače i trenere.

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo