o uspjehu 'modrih' / Bivši izbornik za Vijesti.hr: 'Bjelica je pravi trener za Dinamo, a evo i zašto mu je posao olakšan'

Image
Foto: STR-3928/PIXSELL

Bivši izbornik reprezentacije za Vijesti.hr je prokomentirao fantastičnu formu 'modrih' u Europi ove sezone

26.10.2018.
11:44
STR-3928/PIXSELL
VOYO logo

Tri utakmice - tri pobjede i devet bodova. Dinamo je usamljen na čelu skupine D Europske lige i na Maksimiru se više no ikad osjeti miris europskog proljeća. 

Sve miriše na scenarij koji se posljednji put dogodio prije 48 godina - davne 1970. godine Dinamo je posljednji put prezimio u Europi, kad je prošao u nokaut fazu Kupa pobjednika kupova i ondje ispao od Schälkea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica od dolaska na klupu doista je učinio čudesan posao - u mladu momčad bez velikih imena unio je složnost i koheziju i 'modri' djeluju zaista moćno, nezaustavljivo. U okviru HNL-a to i nije iznenađenje, no u Europi ovakvu dominaciju ne pamtimo. 

Upravo u činjenici da nema velikih zvijezda ključ vidi i bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić, koji je za Vijesti.hr prokomentirao fantastičnu formu Dinama. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je zaista sjajan. U odnosu na prethodno dugogodišnje razdoblje, klub ove godine nema velikih zvijezda, skupih igrača. Nikako neću umanjiti zasluge Nenada Bjelice, on je očito odličan trener i pravi čovjek za Dinamo u ovome trenutku, no činjenica je da mu je posao olakšan tom situacijom, jer ekipu je uvijek lakše voditi, lakše formirati kad u njoj nema velikih imena, napumpanih ega."

Poletnoj ekipi iz modre svlačionice Barić predviđa blistavu budućnost, no upozorava na problem koji se stalno ponavlja kod hrvatskih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ova ekipa ima potencijal da napravi velike stvari, no ključna će biti jedna stvar, a to je da momčad ostane na okupu. U zadnjih par godina svake bi sezone prodali po dvije, tri najveće zvijezde. Treba ovo pokušati ostaviti na okupu koliko ide, i na taj način se može računati na velike stvari."

Zdravko Mamić više nije prvi čovjek kluba, s osuđujućom presudom odselio je u Međugorje i više ne upravlja direktno klubom. Je li to olakotna okolnost za trenere, konkretno za Bjelicu? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da nije, Mamić nikad nije direktno upravljao svlačionicom i govorio trenerima koje poteze moraju vući. Ključna je opet ova činjenica koju sam spomenuo na početku, a to je da je Zdravko uvijek prebrzo prodavao svoje igrače, tako da taman kad je Dinamo dobio neku klasu na koju je mogao računati za velike stvari, klub bi to brzo izgubio. Mislim čak i da je Mamić ostao, da bi se stvari slično razvijale, jer sam dobio dojam da je u zadnje dvije, tri godine shvatio da mora stvoriti momčad koja će duže vrijeme biti na okupu jer to i privlači gledatelje na stadion, bez čega je on odavno ostao", zaključio je Barić u razgovoru za Vijesti.hr.  

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo