BIT ĆE OGROMNO POJAČANJE / Sjećate li se njega? Jedan od najskupljih Dinamovih igrača stigao u Goricu usred sezone i to kao slobodan igrač

Image
Foto: HNK Gorica

Stigao je kao slobodan igrač i odmah se stavio na raspolaganje treneru Krunoslavu Renduliću

20.10.2021.
11:04
HNK Gorica
VOYO logo

Nakon gotovo deset godina u Dinamu, pa onda još pet u škotskom velikanu Celticu, Jozo Šimunović se s navršenih 27 godina vratio u Prvu HNL.

Šimunović, kojega je Zdravko Mamić svojevremeno uspio prodati za vrtoglavih 7.5 milijuna eura i koji je i danas među najskupljim Dinamovim izlaznim transferima, potpisao je ugovor s HNK Goricom do kraja aktualne sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimunović je stigao kao slobodan igrač i odmah se stavio na raspolaganje treneru Krunoslavu Renduliću.

"Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno", kazao je Šimunović na predstavljanju, prenosi službena stranica kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Nema više ozljeda

Kaže kako sada nema problema s ozljedama koje su mu, inače, obilježile karijeru.

"Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa", govori Jozo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Neće mu trebati prilagodba

Šimunović je sa sobom dobio vrlo dobru energiju i misli da Gorica može napasti sam vrh ljestvice HNL-a.

"Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo", ističe Šimunović, kojem neće trebati previše vremena za prilagodbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pratio sam Goricu dosta, pogotovo u posljednje vrijeme. Uostalom, prva utakmica nakon povratka koju sam pogledao uživo nakon povratka iz Škotske bila je Gorica - Dinamo, sudar moja dva kluba, a zadnja koju sam pogledao uživo je Gorica - Istra. Tu sam stalno, u blizini, znam što se događa i kakva je situacija, upućen sam u sve. Od ranije znam Ivana Banića, koji je bio sa mnom u mlađim reprezentacijama, a i ostale znam barem iz viđenja, budući da sam često navraćao, tako da stvarno očekujem brzu prilagodbu", veli Jozo.

Na dresu će nositi broj 55. "Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije", zaključio je novi igrač HNk Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo