BIVŠI IGRAČ BAYERNA STAO U OBRANU NIKE KOVAČA: / 'Svojim igrama ne zaslužuju novac koji dobivaju!'

Image
Foto: AFP

Nekadašnji nogometaš Bayerna pokušao je objasniti uzroke krize u Bayernu

18.10.2018.
10:21
AFP
VOYO logo

Markus Babbel, nekadašnji branič Bayerna koji je u šest godina odigrao više od 200 utakmica za njemačke prvake, smatra da se Niko Kovač nalazi u velikim problemima. Kovač je sjajno startao na klupi Bayerna sa sedam pobjeda u prvih sedam susreta, ali sada se nalazi u nizu od četiri susreta bez pobjede.

Posljednji poraz, onaj od Borussije Monchengladbach na Allianz Areni, bacio je Bavarce na šesto mjesto ljestvice sa četiri boda manje vodeće Borussije. "Problem kada radite u klubu kakav je Bayern nije samo pritisak koji će vam stvoriti mediji, već i pritisak unutar kluba", rekao je Babbel pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja to najbolje znam. Ništa se nije promijenilo od perioda kada sam ja tamo igrao. Nogometaši mogu otići kod Hoenessa i Rummeniggea i tada si ti kao trener nemoćan. Oni odu kod njih i plaču tamo. To je najveći problem. Imaš dva takva velikana u upravi kluba i ako nemaš njihovu potpunu podršku, gotov si."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezahvalni igrači?

Tvrdi da je utakmica s Augsburgom bila ta koja je napravila najveći problem Kovaču. "To mi nije normalno. Ne možeš otvoriti sezonu sa sedam pobjeda, a onda remizirati s Augsburgom. Manuel Neuer je tada kiksao i sve je krenulo u pogrešnom smjeru."

Ne zna reći što se to događa u Bayernu i zbog čega se događa crni niz, ali ipak je odlučio podijeliti neka od zapažanja: "Ne znam, ali nešto jako čudno. Znam da je trener dobar, da su igrači dobri... Ako je sve dobro između njih, Bayern će se vratiti i opet pobjeđivati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Manchester United ima takav problem. Igrači ne znaju kakva je čast igrati za takav klub. Svojim igrama ne zaslužuju novac koji dobivaju. Ne daju sve od sebe i nisu pravi profesionalci", rekao je bivši njemački reprezentativac koji je s Bayernom osvojio devet trofeja pa zaključio:

"Mislim da je momčad prestara. Igraju dugo zajedno i već prošle sezone mi nisu izgledali toliko gladni uspjeha. Previše dugo su svi u Munchenu i momčadi treba svježe krvi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo