VELIKE AMBICIJE / Bivši hajdukovac iz prvoligaša prešao u drugoligaša, ali s novim klubom ima velike planove: 'Želim im u tome pomoći'

Image
Foto: Profimedia.hr

Posljednjih mjeseci u MLS-u i nije toliko igrao, ali tamo je sezona ionako završena pa ćemo ova posudba dobro doći za bolji napredak u karijeri

27.1.2024.
15:07
Profimedia.hr
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Stipe Biuk nedavno je iz američkog prvoligaša LAFC prešao u španjolski Valladolid, klub koji igra u španjolskoj drugoj ligi.

Image
ODRADIO PRVI TRENING /

Bivši se Hajdukovac vratio u Europu, a Bijeli bi zbog toga mogli dobro profitirati

Image
ODRADIO PRVI TRENING /

Bivši se Hajdukovac vratio u Europu, a Bijeli bi zbog toga mogli dobro profitirati

Čini se kako je mladi krilni napadač zadovoljan svojom odlukom te nimalo ne žali zbog povratka u Europu, a cilj mu je izboriti nastup u prvoj španjolskoj ligi te tamo i ostati. Valladolid je Biuka uzeo na posudbu do kraja sezone, a na ljeto će ga moći otkupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim pomoći u ostvarenju ambicije kluba da uđe u prvu ligu. Naravno, volio bih ostati ovdje (i iduće sezone). Volim prodirati u dubinu, driblati i napadati gol. Vjerujem da mogu puno pružiti ovoj momčadi", rekao je 21-godišnji Splićanin.

Španjolski drugoligaš pod upravom je brazilske nogometne zvijezde Ronalda koji se nada da će klub jednog dana ući u prvu ligu. Valladolid se trenutno nalazi na sedmom mjestu s istim brojem bodova kao i Levante koji trenutno drži posljednju poziciju za ulazak u doigravanje za prvu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biuk napominje kako mu donijeti odliku nije bilo teško.

"Kada sam čuo da me Valladolid želi dovesti, lako sam odlučio. Svi znaju za taj klub i njegovu veliku povijest", rekao je, a zatim je dodao i kako se često znao čuti s bivšim suigračem iz Hajduka s kojim će ponovno biti suigrač u Valladolidu, Stankom Jurićem:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S Jurićem sam igrao u Hajduku pa ga poznajem jako dobro. Nekoliko puta me je nazvao, puno smo pričali, pitao sam ga mnoge stvari o ovom klubu."

Posljednjih mjeseci u MLS-u i nije toliko igrao, ali tamo je sezona ionako završena pa ćemo ova posudba dobro doći za bolji napredak u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O krilnom napadaču sve najbolje imao je za reći i sportski direktor španjolskog kluba Domingo Catoira.

"On može igrati na tri pozicije iza špice, premda najviše igra na lijevom krilu. Nadamo se da će se ovdje pokazati u svom najboljem izdanju i tako iskazati svoj neupitni potencijal," izjavio je Catoira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napete i atraktivne utakmice Europskog prvenstva gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo