BIVŠI DINAMOVAC PRIŽELJKUJE OBRAČUN S MODRIMA: / 'To bi bila posebna utakmica. Dalić? Uvjeren sam da će poziv doći'

Image
Foto: AFP

Ovog ljeta prodan je Leicesteru, ali je odmah poslan na posudbu u Celtic.

14.12.2018.
11:44
AFP
VOYO logo

Nogometaši Celtica izgubili su od Salzburga u posljednjoj utakmici grupne faze Europske lige. Međutim, prolaz su osigurali, a u ždrijeb ulaze s drugog mjesta. To znači da im je jedan od potencijalnih suparnika zagrebački Dinamo. Takvom raspletu posebno bi se obradovala dva igrača škotskog velikana - Jozo Šimunović i Filip Benković. Potonji je o tome progovorio prije utakmice sa Salzburgom.

"Dinamo je na vrhu skupine, čak i da izgube u posljednjoj utakmici bit će prvi. Ide im dobro u Europi i jako sam sretan zbog njih. Sve je moguće. To bi bilo nešto posebno. To bi bilo posebno i za moju obitelj", rekao Benković, čije riječi prenosi škotski Sun. Progovorio je i o tome kako se osjeća igrati rame uz rame s bivšim suigračem iz Dinama Šimunovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro se razumiju

"Mislim da se dobro razumijemo na terenu. Dedryck se ozlijedio i sada s njim igram, ali to je nogomet i morate biti profesionalni. Treba se samo usredotočiti na utakmicu. S partnerom je uvijek potrebno puno razgovarati, to je najvažnije. Nas dvojica većinu vremena tijekom utakmice razgovaramo na hrvatskom, ali na stadionu je velika buka i teško je razumjeti što vam partner govori bez obzira na kojem jeziku. Sporazumijevate se govorom tijela ili slično, uvijek pokušavaš pronaći način kako komunicirati sa suigračem", rekao je Benković.

Braniču je nakon sjajnih predstava u dresu Celtica porastao apetit te se nada pozivu u reprezentaciju. No, neće mu biti lako jer njegovu poziciju pokrivaju Vida i Lovren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

15.07.2017., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 1. kolo, GNK Dinamo - NK Istra 1961. Filip Benkovic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

"Želim napredovati. Uvijek dajem 100 posto. Puno je starijih igrača u reprezentaciji, ali doći će do smjene generacija. Za mene je najvažnije biti profesionalan na travnjaku i imati samopouzdanja. Uvjeren sam da će poziv doći jednog dana", poručio je Benković.

Kad je ždrijeb?

Ždrijeb nokaut faze je u ponedjeljak u 13 sati. U 16-ini finala ne mogu međusobno igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su igrali u istoj skupini. Prve utakmice 16-ine finala na rasporedu su 14. veljače, dok su uzvrati 21. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOSITELJI: Chelsea, Sevilla, Villarreal, Dynamo Kijev, Genk, Eintracht, Bayer Leverkusen, DINAMO ZAGREB, RB Salzburg, Zenit, Arsenal, Real Betis, Inter, Napoli, Valencija i Benfica

DRUGOPLASIRANI: Lazio, BATE Borisov, Rennes, Rapid, Krasnodar, Malmo, Zurich, Celtic, Slavia Prag, Fenerbahče, Sporting, Olympiakos, Viktorija Plzen, Club Brugge, Šahtar i Galatasaray.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo