BIVŠA ZVIJEZDA PREMIERSHIPA VLASTITI KLUB OPTUŽILA ZA NAMJEŠTANJE UTAKMICA: / Kazna bi mogla biti dosad neviđenih razmjera

Image
Foto: AFP

Vlastiti klub optužio je za namještanje utakmica

1.10.2018.
18:15
AFP
VOYO logo

Victor Anichebe, bivši nogometaš Evertona, West Bromwich Albiona i Sunderlanda vlastiti je klub prijavio FIFA-i i optužio ih za namještanje utakmica. ovaj 30-godišnjak podnio je prijavu u kojoj tvrdi da je dva puta zamoljen od strane stožera Beijing Enterprisesa da "prestane pokušavati".

U svađi je s klubom još od listopada prošle godine, a sada je poduzeo i zakonske mjere protiv kluba. Daily Mail javlja da je odvjetnik Chris Farnell dva puta pokušao situaciju razriješiti s čelnicima kluba, ali oba puta je ignoriran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drastične kazne na pomolu

Nigerijac nije odbijao igrati za Enterprise, ali je svejedno izgubio godinu karijere i propustio biti u konkurenciji za nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Nije ovo prvi puta da se kroz kineski nogomet provlači skandal oko namještanja utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još 2003. godine Shanghai Shenhua našao se u središtu skandala nakon kojeg je kineski Savez kaznio 12 klubova s preko 100 tisuća dolara kazne, a čak 58 igrača i sudaca izbačeno je iz nogometa nakon tri godine duge istrage. Nije nemoguće da i ova priča dobije sličan epilog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo