BIVŠA ZVIJEZDA INTERA I PSG-A ŽELI REVOLUCIONIRATI NOGOMET: / Na čelu pariških juniora priprema dosad neviđenu formaciju

Image
Foto: AFP

Bivši veznjak Paris Saint-Germaina trenutno trenira njihovu juniorsku momčad i ima ambiciozne ideje za budućnost

21.11.2018.
8:38
AFP
VOYO logo

Iza Thiaga Motte je bogata i veoma uspješna nogometna karijera. Talijanski zadnji vezni proveo je 15 godina u bojama najvećih europskih klubova – Barcelone, Intera, PSG-a – te u svom ormaru ima dvije titule Lige prvaka i brojna nacionalna prvenstva.

Talijanski veznjak, koji je u dresu Azzurra došao i do europskog srebra 2012., je od odlaska u mirovinu na čelu PSG-ove U-19 momčadi, a ima i velike planove za budućnost. Po pisanju španjolskog AS-a, Motta je zagovornik krojfovske ideje totalnog nogometa, gdje ne postoji specijalizacija uloga – napadači su prva linija obrane, a vratar prva instanca napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja ideja je igrati napadački, kontrolirati utakmicu. Sa visokim presingom i puno micanja sa i bez lopte", rekao je Talijan. Motta smatra da bi vratari mogli biti dio vezne linije, a za budućnost priprema revolucionarnu 2-7-2 formaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratar bi u tom slučaju bio dio sedmorice u vezi. On započinje napade i gradi igru, a napadači su prvi koji rade presing da ponovo osvoje loptu", dodao je Motta koji nije krio da mu je cilj jednoga dana preuzeti trenersku poziciju u PSG-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo