DRŽAVA GA MOŽE SPASITI / Bivša velika nogometna zvijezda mogla bi u zatvor na devet godina zbog monstruoznog zločina. Italija traži njegovo izručenje

Image

Posljednjih nekoliko mjeseci ove se dvije zemlje navlače oko izručenja

4.10.2022.
21:53
VOYO logo

Nekada slavni brazilski nogometaš, reprezentativac i bivši igrač Real Madrida, Manchester Cityja i Milana, Robinho, mogao bi zaglaviti u zatvoru na devet godija.

Talijansko ministarstvo pravosuđa zatražilo je u utorak od Brazila izručenje bivšeg napadača brazilske reprezentacije, Robsona de Souze i to zbog presude za silovanje mlade Albanke u Milanu 2013. godine. U pitanju je monstruozan zločin grupnog silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše ANSA, posljednjih nekoliko mjeseci ove se dvije zemlje navlače oko izručenja i Talijani tvrde da su brazilske vlasti dale informaciju o tome gdje se Robinho nalazi, a to je dovelo do zahtjeva za izručenje talijanskom pravosuđu.

Image
Image

Možda ga ne izruče

Talijanski Vrhovni sud potvrdio je devetogodišnju kaznu koju je donio milanski sud, a potvrdio Žalbeni sud, međutim brazilski ustav ne dopušta izručenje svojih državljana, pa brazilske vlasti možda neće isporučiti bivšeg nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Robinha, u zločinu su sudjelovali njegov prijatelj Ricardo Falco, koji je također dobio devet godina i uz njih su tu još četvorica neidentificirana muškarca. Zločin se dogodio u jednom milanskom noćnom klubu u kojem je nogometaš navodno natjerao mladu ženu da pije, kako bi je onda odveo u garderobu gdje ih je čekala skupina muškaraca,i onda su je skupa s Robinhom silovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo