FERENCVAROS - DINAMO 2:1: / Prvak Hrvatske dominirao, ali i zbog velikih pogrešaka ispao iz LP-a; Igrat će playoff EL

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo ovu sezonu neće igrati u natjecanju po skupinama u LP-a

16.9.2020.
20:52
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

3. pretkolo Lige prvaka: Budimpešta

FERENCVAROS - DINAMO 2:1

Ferencvaroš: Dibusz - Lovrencsics - Blažič, Kovačević, Ćivić - Siger, Somalia, Kharatin - Nguen, Uzini, Boli

Dinamo: Livaković - Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Ademi - Kastrati, Gojak, Majer, Oršić - Petković

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image
Image
Image

Nogometaši zagrebačkog Dinama ove sezone neće igrati u natjecanju po skupinama u Ligi prvaka, nakon što su u trećem pretkolu izgubili u Budimpešti od mađarskog prvaka Ferencvaroša sa 1:2. Svoj europski put "Modri" će nastaviti u završnom kolu kvalifikacija Europske lige.

Image
MODRI OSTALI BEZ OGROMNE ZARADE: /

Vjerojatno niste niti svjesni koliko je Dinamo koštao poraz od Mađara

Image
MODRI OSTALI BEZ OGROMNE ZARADE: /

Vjerojatno niste niti svjesni koliko je Dinamo koštao poraz od Mađara

Ferencvaros iskoristio sve pogreške dinamovaca

Premda je u srijedu navečer dojam bio kako je Dinamo kvalitetnija momčad, dalje idu Mađari koji su iskoristili sve "poklone" suparničke obrane...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćin je poveo već u 80. sekundi utakmice golom Gerga Lovrencsicsa, no u Dinamo je izjednačio u 23. minuti nakon autogola bivšeg igrača Lokomotive Myrta Uzunija. Ferencvaroš je stigao do nove prednosti u 65. minuti golom Uzunija koji se tako iskupio za autogol.

Mađarski prvak je tako uzvratio Dinamu za prošlosezonski poraz, također u 3. pretkolu Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i kako su "Modri" prvi put u svojoj povijesti u Europi ispali od nekog mađarskog kluba. Do večerašnjeg ogleda sedam puta su igrali protiv Mađara i svih sedam puta prošli dalje. Tri puta su izbacili MTK, dva puta Ferencvaros, a po jednom ZTE i Gyor.

Fradi izborio playoff LP-a

Pobjedom protiv Dinama, mađarski prvak je izborio play-off Lige prvaka u kojem će igrati protiv pobjednika susreta Karabah - Molde, ali i osigurao jesen u Europi. U slučaju pobjede u završnoj rundi kvalifikacija Mađari ulaze u natjecanje po skupinama Lige prvaka, dok porazom sele u natjecanje po skupinama Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porazom od Ferencvaroša, Dinamo je ispao iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a europsku priču nastavit će u play-offu ili zadnjem pretkolu Europske lige.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotovo je. Dinamo ove godine neće igrati natjecanje po skupinama elitne Lige prvaka, nego će igrati playoff EL.

92' - VELIKA PRILIKA ZA DINAMO: Gavranović je tukao s 9 metara, nakon toga i imao popravni, ali ne zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90'- Sudačka nadoknada je pet minuta.

88' - Udarac Jakića ide točno pod gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Dinamo je pojačao tempo igre, mora ako misli zabiti za 2:2. Ovim rezultatom ispadaju iz LP.

77' - Lirim Kastrati nabacio je s boka u šesnaesterac, ali nije to njegov suigrač dohvatio glavom unutar pet metara Fradija. Kastrati je probio desnu stranu, sjajno ubacio na drugu stativu gdje je bio Švicarac Gavranović koji je promašio loptu. Bila je to odlična prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Dinamo je sve karte bacio u napad. Pokušava izvući Mađare iz bloka koji su postavili.

65' - Nevjerojatno. Ferencvaros je zabio za vodstvo 2:1 nakon jedne pogreške Dinama na sredini terena. Uzuni je zabio i po drugi put večeras, ali ovaj put u pravu mrežu. Dinamova zadnja linija je izašla dosta visoko, a to nosi svojevrstan rizik i on je ovog puta izašao na površinu u svom punom obliku. Uzuni je odšprintao od centra do Dinamova gola i lagano matirao Livakovića. Uzuniju je ovo drugi gol protiv Plavih, jednom je zabio u dresu Lokomotive. OVDJE pogledajte pogodak Ferencvaroša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Kastrati se odlično snašao, povukao kontru, ali Oršić je pucao iznad gola.

60' - Napravio je Zoran Mamić prvu promjenu u redovima Dinama. Igru je napustio Lovro Majer, a Kristijan Jakić ga je zamijenio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

54' - AJOOOJ, HVATA SE ZA GLAVU KASTRATI. Mogao je Dinamo već voditi s 3:1. Odlično Plavi otvaraju drugi dio. Jedna sjajna duga lopta došla je do albanskog igrača koji je pucao tik uz vratnicu. Kastrati je dobio odličnu loptu u prostor, izbio sam pred Dibusza s desne strane, mogao ga pitati gdje će pucati, ali je promašio.

53' - Stojanović je imao veliku priliku. Solo prodorom uspio je proći Slovenac, pucati s nekih 6 metara iz kosa, ali odlično to brani Dibusz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - Majer je sjajno sad ubacio iz kornera opasno na peterac, čisti to panično obrana Ferencvarosa. Lovro Majer igra sjajno, igrač kojeg su nepravedno mnogi 'tjerali' iz Dinama, koji u prošloj sezoni nije dobio šansu, u posljednjim susretima pokazuje klasu i jedan je od najboljih igrača Plavih, u ovoj utakmici do sad najbolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Sjajna lopra Lovre Majera, Kastratija je gurnuo u šansu kojem je malkec pobjegla lopta.

32' - Evo sad Mađara, nadam se da ih nismo prozvali ovim. Franck Boli je naciljao po sredini gola, ali njegov udarac s lakoćom brani golman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

31' - Ne, rani pogodak Mađara nije šokirao Dinamo. Prvak Hrvatske je bolja momčad.

23' - GOOOL, Dinamo je izjednačio na 1:1. Myrto Uzuni pokušao je presjeći loptu, ali je zabio autogol, a Gojaku je pripisan pogodak, a on s njom nije imao ništa. Lovro Majer s(p)retno je ubacio, a posljednji igrač koji je s loptom imao neke veze bio je Ademi. Modri su izborili korner, ubacio je Majer, pronašao Ademija koji je pucao glavom s prve stative, a lopta je pogodila bivšeg igrača Lokomotive Uzunija i otišla u mrežu. Žestoki pritisak Dinama se isplatio. OVDJE pogledajte i pročitajte kako je to izgledalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14' - Dinamo napada Fradi, kao da se naljutio nakon takvog početka. Amer Gojak je pucao iz dobre pozicije malo izvan šesnaesterca, ali mu je požrtvovni obrambeni igrač blokirao šut. Bit će korner. Žestok pritisak Dinama u posljednjih pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Evo šansa za Dinamo. Kapetan Arijan Ademi je dobro naciljao prema desnoj stativi, ali njegov udarac odličnom obranom spriječava golman. Budi se prvak Hrvatske.

8' - Uzvraća sad Dinamo. Petar Stojanović je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati iz sve snage po sredini gola. Denes Dibusz je bio oprezan i lagano mu je obranio šut.

2' - KAKAV ŠOKANTAN POČETAK! Ferencvaros vodi 1:0. Oršić nije pratio svog igrača koji zabija za vodstvo Mađara. Što se ovdje sada dogodilo, vrtit ćemo ovu sminku i pitati se to? Tko je ovo mogao očekivati, odmah na početku, već u 2. minuti? Ferencvaros je poveo u prvom napadu na utakmici. Dinamova obrana nije dobro reagirala, a njihovu zbunjenost iskoristio je Nguen koji se prošetao po lijevoj strani, ubacio oštru prizemnu loptu u peterac gdje se kapetan Lovrencsics pojavio niotkud pored pogubljenih Dinamovih stopera i zabio za 1:0. Oršić nije pratio Lovrencsicsa. OVDJE pogledajte taj gol i situaciju.

1' - Počela je utakmica. Sretno Dinamo.

18.52 - Još nas malo dijeli od početka utakmice Ferencvaroša i Dinama.

17.45 - Evo nam i postava za večerašnji ogled. Trener PlavihZoran Mamić se premišljao, a onda u prvih 11 ipak odlučio staviti Amera Gojaka umjesto Kristijana Jakića. Također, Mario Gavranović ostao je na klupi, a od prve minute zaigrat će Bruno Petković. Ubacivanje Gojaka u prvu momčad jedna je promjena u odnosu na derbi u Splitu.

Najveći talent u Dinamovoj svlačionici Joško Gvardiol zamijenit će Theophilea Catherinea koji je dobio crveni karton protiv rumunjskog Cluja.

16:42 - Play-off runda igra se na dvije utakmice, a termini prvih susreta su 22. i 23. rujna, dok su uzvrati tjedan dana kasnije. Dinamo bi gostovao u prvoj utakmici, a uzvrat je u Zagrebu.

16:31 - Prođe li Dinamo dalje igrat će u play-offu Lige prvaka s pobjednikom susreta između Moldea ili Qarabaga. Ispadne li nakon toga igrat će u Europskoj ligi. Ako izgube od Mađara imat će priliku u zadnjem pretkolu boriti se za ulazak u Europsku ligu.

16:01 - Igrači, stručni stožer i delegacija Dinama otputovali su u utorak ujutro u Budimpeštu gdje ih u srijedu na stadionu Groupama Arena čeka utakmica trećeg pretkola Lige prvaka protiv Ferencvarosa. Utakmica počinje u 19,00 sati, a u ovoj fazi kvalifikacija igra se samo jedna utakmica.

“Zna se naš cilj, zna se da želimo pobijediti i ući u play-off Lige prvaka i tražiti šansu za ulazak u skupinu. Momčad je u dobrom stanju, u dobrom raspoloženju i siguran sam da imamo i kvalitetu i snagu pružiti dobru igru i plasirati se su playoff. Radi se o dobroj momčadi sa sjajnim rezultatima. Izbacili su dva neugodna, vrlo dobra suparnika – Djurgarden i Celtic. U prvenstvu izgledaju dobro i sigurno se radi o dobroj momčadi koja ima puno vrlina. Mi ćemo, kao što je slučaj uoči svake utakmice, pokušati tražiti neke njihove mane i nastojati ih iskoristiti”, naglasio je Mamić.

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

23.02.2020., Stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 23. kolo, GNK Dinamo - NK Inter Zapresic. Ziga Frelih, Josko Gvardiol, Mislav Orsic. Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Tko će igrati?

Modri su prošle sezone na istoj ovoj razini natjecanja protiv istoga suparnika odigrali neriješeno 1-1 na Maksimiru, a zatim uvjerljivo slavili u Budimpešti sa 4-0, no sada je na rasporedu samo jedna utakmica. Pobjednik će se plasirati u playoff Lige prvaka, dok će poraženi preseliti u playoff Europske lige.

Kada je postava Dinama u pitanju očekuje se da će Mamić na teren poslati sljedeće igrače: Livaković - Stojanović, Dilaver, Gvardiol, Leovac - Ademi, Gojak - Majer, Oršić, Kastrati - Petković.

Tekstni prijenos utakmice možete pratiti na portalu Net.hr od 19 sati, dok utakmicu možete pogledati na kanalu Arenasport 1.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo