BIT ĆE TO KAO U IGRI PRIJESTOLJA: / Maradonina smrt pokrenut će golemi rat za nasljedstvo. Pogledajte kakvo je bogatstvo ostavio

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Maradona iz jednog braka i triju izvanbračnih veza ima petero priznate djece

1.12.2020.
12:15
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nije prošlo niti tjedan dana od smrti legendarnog nogometaša Diega Armanda Maradone, a već se povela priča o velikom ratu za njegovo bogato nasljeđe. Naime, bitka za Maradonino bogatstvo mogla bi se rastegnuti po cijelom svijetu i moglo bi biti golemih komplikacija.

Maradona iz jednog braka i triju izvanbračnih veza ima petero priznate djece, koja su rođena od 1986. do 2013. No, osim njih još četiri žene tvrde kako imaju djecu s Maradonom, odnosno njih čak šestero, od čega dvoje živi u Argentini, a četvero na Kubi. Svi oni sada polažu pravo na Maradonino bogastvo, koje je doista veliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Procjenjuje se kako je Maradona u karijeri zaradio čak pola milijarde dolara, ali zbog raskalašenog načina života većinu novca je potrošio na kojekakve automobile, nakit, prostituke, kokain, nekretnine... No, na kraju mu je ipak ostalo nekih 75 milijuna dolara, ali uz to još i luksuzni hotel u Havani, pet nekretnina u Buenos Airesu, tvornica tjestenine i mlin u Venezueli, ponešto skupocjenog nakita, poput prstena s briljantima vrijednog 300 tisuća eura, a ima tu i brojnih skupocjenih automobila i ostalih vrijednih predmeta i poklona koje je dobivao za vrijeme igračke i trenerske karijere.

Image
Image

25.11.2016., Arena Zagreb, Zagreb - Finale Davis kupa, Hrvatska - Argentina. Diego Armando Maradona. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Dva velika problema

No, najveći problem u cijeloj priči jest to što Maradona nije napisao oporuku. "Nema nikakve dvojbe da tek sada kreće prava sapunica o Maradoni, rat njegovih nasljednika za njegovo bogatstvo", rekao je to Julio Chiappetta, novinar Clarina koji je objavio ekskluzivu o Maradoninoj smrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi koji će reagirati u ovoj, nazovimo igri prijestolja, vjerojatno će biti njegove kćeri Dalma (34) i Giannina (31), rođene u braku s jedinom ženom koja je bila Maradonina supruga, Claudiom Villafane. Zatim je tu i njegov sin Diego Junior, rođen u vezi s Cristinom Singarom, pa onda i Jana koja je rođena dok je bio u vezi s Valeriom Sabalain te Diego Fernando, koji je rođen dok je Maradona bio u vezi s Veronicom Ojedom, a on je ujedno i najmlađi i ima samo sedam godina,

Drugi problem je taj što se Mardonina djeca generalno loše slažu. Chiappetta tvrdi da će se najveći rat voditi između triju kćeri jer one su navodno bile najviše uz oca posljednjih dana, čak su bile i u WhatsApp grupi s Maradoninim doktorom koji ih je obavještavao o stanju njihova oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

*EXCLUSIVE* ITALY, ITALY - *STOCK IMAGES* - Legendary football icon, the genius that is Diego Maradona has reportedly died at the age of 60 due to a heart attack.

Historical photos of Diego Armando Maradona.

BACKGRID UK 30 NOVEMBER 2020,Image: 572433834, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN ITALY, Model Release: no

Nisu djeca jedina

Za Diega Juniora, Chiappetta tvrdi da se vjerojatno neće nametati jer je blage naravi i u dobrim je odnosima sa svim sestrama i polubraćom pa ih vjerojatno neće kvariti. No, probleme bi mogla stvarati majka najmlađeg djeteta Veronia Ojeda koja je u jako lošim odnosima s njegovim kćerima, a baš će ona zastupati prava najmlađeg sina.

Onda je tu i problem sa šestero djece koje Maradona nije priznao, a čije majke tvrde da su ona baš njegova. Neki od njih su već tražili DNK testove i gotovo sigurno će ići u pravnu bitku za dio nasljeđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, čak 11-ero djece polaže pravo na Maradoninu ostavštinu, ali nisu oni jedini. U priči su i Maradonina braća, zatim i njegov odvjetnik Matias Morla koji je vlasnik prava na Maradonin brend u Argentini i SAD-u i ne može ga se isključiti iz raspodjele imovine. Sve u svemu, bit će to prava igra prijestolja.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo