BIŠĆAN OBJAVIO POPIS, NA EURO IDE ZVIJEZDA HAJDUKA: / Mladim Vatrenima se nudi ogromna prilika; 'Dalić je sve rekao o Sosi'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Hrvatskoj U21 nogometnoj reprezentaciji protivnik u četvrtfinalu Europskog prvenstva će biti branitelj naslova Španjolska

17.5.2021.
13:40
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna U-21 reprezentacija izborila je u ožujku četvrtfinale Europskog prvenstva, gdje je 31. svibnja u Mariboru očekuje dvoboj protiv branitelja naslova Španjolske.

Image
DALIĆ GA JE GLATKO OTPILIO, A ŠTO JE S BIŠĆANOM? /

Borna Sosa doznao hoće li smjeti nastupati za mlade Vatrene na Euru

Image
DALIĆ GA JE GLATKO OTPILIO, A ŠTO JE S BIŠĆANOM? /

Borna Sosa doznao hoće li smjeti nastupati za mlade Vatrene na Euru

Izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan u ponedjeljak je objavio opis igrača koje je pozvao za nastavak Eura. Na njemu nema Borne Sose, 24-godišnjeg hrvatskog beka koji je nedavno uzeo njemačko državljanstvo kako bi igrao za 'Elf' na Euru, no u tome ga je spriječilo jedno pravilo u FIFA-inom statutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovor s Dalićem

"Što se tiče Sose, izbornik Dalić je sve rekao. Najbolje da se smire tenzije pa da poziv zasluži svojim igrama", rekao je Bišćan koji se dogovorio s izbornikom A reprezentacije Zlatkom Dalićem koji mu je prepustio Luku Ivanušeca, Domagoja Bradarića, Lovru Majera i Joška Gvardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala Daliću, dobio sam sve igrače koje sam tražio. Kada će se oni vratiti u mladu? Dogovor je da će se poslije utakmice sa Španjolskom Gvardiol, Bradarić, i Ivanušec priključiti A reprezentaciji, ali postoji mala šansa da oni s nama ostanu za polufinale ako ga izborimo", otkrio je izbornik U21 reprezentacije.

Novo ime

Najveće iznenađenje na Bišćanovom popisu je mladi napadač splitskog Haduka Stipe Biuk koji je svojim igrama u HNL-u oduševio javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je je najavio ogroman potencijal, jako je potentan ofenzivan igrač koji uvijek može donijeti pozitivan preokret. Ovo je nagrada za sve što je pokazao i to mu je motiv za dalje da tako nastavi", komentirao je izbornik Bišćan pozivanje Biuka.

Od vratara Bišćan je pozvao Šempera, Nevistića i Pandura. Pozvani braniči su Šverko, Šutalo, Bradarić, Gvardiol, Erlić, Krizmanić i Vušković. Od veznjaka tu su Moro, Majer, Bistrović, Babec, Nejašmić, Žaper, Franjić, Sučić i Ivanušec, a napadači koje vodi na Euro su Kulenović, Musa, Špikić, Vizinger i Biuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spas u posljednjim sekundama

Mlada hrvatska reprezentacija je usprkos 1:2 porazu od Engleske u susretu posljednjeg, 3. kola skupine D izborila prolazak u četvrtfinale Eura. Hrvatska je bila pred ispadanjem nakon što je Engleska golovima Ezea (12′-11m) i Jonesa (74′) povela sa 2:0, no Domagoj Bradarić je sjajnim pogotkom sa 25 metara u prvoj minuti sudačke nadoknade smanjio na konačnih 2:1 što je bilo dovoljno za prolazak jer je Portugal u drugoj utakmici ove skupine u Ljubljani svladao Švicarsku sa 3:0.

Portugal je tako osvojio prvo mjesto s maksimalnih devet bodova, dok su Hrvatska, Engleska i Švicarska osvojile po tri boda. No, Hrvatska je na kraju bila najbolja u tom trokutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska U21 je tako po prvi put u povijesti izborila drugu fazu Eura, a sada joj se protiv Španjolaca nudi prilika za uistinu senzacionalan uspjeh.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo