BIŠĆAN OTKRIO ŠTO ĆE SE DOGODITI AKO MU DALIĆ BUDE HTIO UZETI NAJBOLJE IGRAČE: / Ovo bi mogao biti ozbiljan problem

Image

Četvrtfinale je zakazano za 31. svibnja, a Vatreni prvu utakmicu na Euru igraju 13. lipnja

31.3.2021.
21:24
VOYO logo

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije IgorBišćan nije mogao skrivati emocije nakon dramatičnog prolaska u četvrtfinale Europskog prvenstva izborenog pogotkom Domagoja Bradarića u sudačkoj nadoknadi protiv Engleske.

Image
'HRVATI U SUDAČKOJ NADOKNADI SLOMILI SRCE MLADIM LAVOVIMA': /

Evo kako su engleski mediji dočekali ispadanje s Eura

Image
'HRVATI U SUDAČKOJ NADOKNADI SLOMILI SRCE MLADIM LAVOVIMA': /

Evo kako su engleski mediji dočekali ispadanje s Eura

"Što reći? Dramatično, uzbudljivo, emotivno, svi smo jako sretni. Kako se utakmica bližila kraju, imao sam osjećaj da neće to samo tako proći jer su dečki zaslužili još jedan pokušaj, još neku šansu, još neku dramu, jer svojom požrtvovnošću i svojim zalaganjem, pristupom, ponašanjem su to isprovocirali. I ta šansa je došla, Domagoj je napravio potez za pamćenje i odveo nas u četvrtfinale. Teško mi je pronaći prave riječi, jer toliko sam sretan zbog igrača, zbog svih nas, stožera... Pripremali smo se u teškim okolnostima, uz puno problema, ali na kraju smo i s tri boda uspjeli plasirati u četvrtfinale", rekao je Bišćan za Hrvatsku televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

U četvrtfinalu koji je na rasporedu tek za dva mjeseca suparnik Hrvatske bit će Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su uvijek jedni od favorita tako da nam neće biti nimalo jednostavno. No, neću sada uopće razmišljati o njima, hoću uživati u ovom uspjehu bar nekoliko dana. Treba proslaviti ovaj uspjeh kako spada", dodao je Bišćan.

Ostaje bez ključnih igrača?

Na presici mu je pak postavljeno što će se dogoditi ako izbornik A reprezentacije ZlatkoDalić povuče neke od igrača pred Euro. To je dosta veliki problem jer je četvrtfinale zakazano za 31. svibnja, a Vatreni prvu utakmicu na Euru igraju 13. lipnja protiv Engleske. Nikola Moro, Borna Sosa, Domagoj Bradarić sigurno su tu u prvom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

"Nema potrebe pričati o tome. Izbornik Dalić i ja dobro smo surađivali i tako će biti i dalje. A selekcija je prioritet i mislim da ćemo uspjeti naći zajednički jezik", odgovorio je pa se još jednom osvrnuo na Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih gledao tako daleko. Treba uživati u ovom osjećaju, ima vremena da se pripremimo za njih. Najvažnije je da dođemo zdravi", poručio je.

Istaknuo je kako ova reprezentacija vrijedi puno više ne što pokazuju neki parametri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ne bih procjenjivao novcem. Mislim da se karakter i zajedništvo ne može izmjeriti, ali puno znači. Neki od njih na pragu su A reprezentacije, neki od njih prvi put su došli tu, igrali kad god je trebalo. Neki od njih igraju u trećim ligama, neki igraju u manjim ili malim hrvatskim klubovima i uspjeli su. To će im biti veliki poticaj u karijerama. Mislim da će te stvari pomoći mladim igračima da ostvare potencijal", dodao je.

"Je li mi ovo najdraži poraz u karijeri? Prvo sam to rekao u svlačionici. Ne mogu se sjetiti da sam se ovoliko veselio porazu. Ne bih se mogao sjetiti jesam li nekad bio u takvoj situaciji. Osjećaj je ne kao jedna, nego kao 100 pobjeda. Taj minimalan poraz omogućio nam je da prođemo. Treba dečke učiti da vjeruju i da se znaju natjecati. Ovo je turnir, nije liga. Ne treba oscilirati s emocijama. Ta naša postojanost i usmjerenost ka cilju i splet okolnosti koji nas je pomazio odveo nas je do četvrtfinala", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo