iyayi 'beli' atiemwen / Bio je na rubu liga petice, a sad mu je upitna karijera: Tko je dinamovac kojeg je teško optužila djevojka?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Nedavno je ostvario transfer života, no sada mu je zbog teških optužbi 21-godišnjakinje cijela karijera pod upitnikom. Donosimo priču Iyayija Atiemwena

8.3.2019.
17:07
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Dan nakon povijesne pobjede Dinama nad Benficom u prvoj utakmici 1/8 finala Europske lige, u medijima se pojavila šokantna vijest koja bi, ukoliko se pokaže istinitom, na neki način mogla baciti veliku mrlju na taj trijumf i na sam klub iz Maksimirske 128. 

Naime, 21-godišnja Iva Bošnjak na svom je Instagramu izjavila kako ju je sinoć, nešto prije ponoći, fizički napao i izmaltretirao napadač Dinama i donedavni igrač NK Gorice, Nigerijac Iyayi Believe Atiemwen. Dodala je i kako zna da nije jedina koja je prošla ovakvu situaciju s nigerijskim nogometašem, ali kako su ostale djevojke iz straha uglavnom šutile. Ona pak kaže: ''Nemam se čega bojati i u cijeloj situaciji ja sam velika žrtva''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U telefonskom razgovoru za naš portal 21-godišnjakinja je izjavila kako se neko vrijeme viđala s Nigerijcem, ali da je toj priči sada definitivno došao kraj nakon što ju je gušio i cipelario te joj u konačnici izbacio stvari iz stana. 

Utvrdi li se da ove optužbe drže vodu, odnosno da je Atiemwen zlostavljao 21-godišnju Bošnjak, ali i neke djevojke prije nje, njegova karijera mogla bi naglo krenuti nizbrdo, I to sad kada je na najvišem nivou od svog začetka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak na Cipru, afirmacija u Turskoj

Iyayi Atiemwen rođen je 24. siječnja 1996. godine, a prve nogometne korake napravio je u svom rodnom gradu Ogbeu, no profesionalni ugovor stigao je u relativno kasnim godinama, bar kad se radi o sportašima. Imao je 18 kada je pokazao da se radi o ozbiljnom talentu, potpis na prvi ugovor stavio je u nigerijskom Bendel Insuranceu, a nije dugo trebalo da stigne i poziv sa Starog kontinenta.

Europsku avanturu počeo je na Cipru, no ondje se nije dugo zadržao. Afirmacija je stigla u Turskoj, iako je i ondje neko vrijeme lutao. Promijenio je ukupno četiri kluba. Kayseri Erciyesspor, Rizespor, Sanliurfaspor, Manisaspor, pa je opet uslijedio povratak u Rizespor. Iako nigdje nije briljirao, NK Gorica, tada drugoligaš, u njemu je prepoznala potencijal koji bi joj mogao biti od velike koristi u žestokoj bitci za prvoligaško društvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije to bila jedna od onih ponuda koje se ne odbijaju, ali za Nigerijca se pokazala kao pun pogodak. 

Prije no što je došao u Goricu, bio je na probi i u Osijeku. Priča kaže da je zadovoljio, oni su ga željeli još neko vrijeme držati na probi, a on je to odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ha, tako je ispalo. Gdje god dođem, neka od protivničkih momčadi me pozove i ja idem dalje. To valjda nije problem, uvijek želim biti još bolji, napredovati. Važno mi je samo da sam sretan, gdje god bio", rekao je Atiemwen nedugo nakon dolaska u Goricu. 

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iyayi Atiemwen

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzori su mu Ronaldo i Modrić 

A svoju sreću u Gorici je doista pronašao. Sreću, afirmaciju i transfer života! Stigao je na zimu 2017. godine i do kraja sezone zabio je pet pogodaka i bio jedan od ključnih kotačića u velikom uspjehu Gorice i ulasku u Prvu HNL. Odlična forma, ako ne i još bolja, nastavila se i početkom iduće sezone u višem rangu. 

'Beli', kako su mu nadjenuli nadimak u svlačionici, postao je prvi igrač Gorice, po nekima i najbolji igrač lige, a Gorica na krilima njega i njegovih sedam pogodaka u jesenskom dijelu prvenstva - najugodnije iznenađenje sezone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cristiano Ronaldo. Ne igramo na istoj poziciji, ali samo njega smatram idolom", izjavio je jednom prilikom Atiemwen na pitanje u svom najvećem uzoru.

Nije razmišljao previše ni kad je birao omiljenog hrvatskog nogometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uh, Luka Modrić. Pogotovo njegov udarac vanjskom, to posebno volim...", rekao je jednom prilikom za portal Goal.com. 

"Mi smo mu dali povjerenje i on je uzvratio na najbolji način, doslovce je eksplodirao u 1. ligi. Ja vam odgovorno tvrdim da je on trenutno najbolji igrač hrvatske lige", rekao je početkom prosinca u razgovoru za Vijesti.hr Sergej Jakirović, trener NK Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajne izvedbe nisu promaknule ni apsolutnom vladaru hrvatskog nogometa. Iako je bilo i ponuda iz inozemstva, i to čak iz lige petice, Atiemwen je završio u redovima hrvatskog prvaka. Naučili su modri čini se, iz brojnih bolnih lekcija kad su davali stotine tisuća, pa i milijune eura za raznorazna pojačanja iz Južne Amerike i Afrike, koja bi se pokazala 'mačkom u vreći'. S Belim, već itekako aklimatiziranim na hrvatski nogomet, jednostavno nisu mogli promašiti. 

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Iyayi Atiemwen

FOTO:Igor Kralj/PIXSELL

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto više od 2,5 milijuna eura poslali su iz Maksimirske u blagajnu Gorice, no to im se još nije isplatilo. U pet utakmica koliko ih je dosad odigrao u dresu Dinama, Iyayi se nikako nije nametnuo. Pitanje je i hoće li uopće, jer pokažu li se optužbe 21-godišnje djevojke istinitima, Dinamo zasigurno neće tek tako prijeći preko toga. A onda bi u vodu mogao pasti i interes svih ostalih klubova koji su bili zainteresirani. Onda bi u konačnici, i Belijeva karijera mogla doći pod znak upitnika. 

Na svom Instagramuje najoštrije demantirao sve optužbe, no policija se još nije oglasila u vezi slučaja. Upravo bi reakcija službenih tijela mogla odrediti budućnost Belijeve karijere, karijere koja će, bez obzira pokažu li se optužbe opravdanima ili ne, zasigurno ostati pomalo obilježena ovim slučajem. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo