'Biliću neću nikad oprostiti, jako me je razočarao'

Boško Balaban vratio se u Hrvatsku, ali samo nakratko.

15.6.2011.
14:50
VOYO logo

Boško Balaban dugo je već izvan fokusa hrvatskih medija, uostalom, pola karijere proveo je igrajući u inozemstvu, ali kad se vrati u domovinu rado popriča s hrvatskim novinarima. Tako je bilo i ovoga puta.

Popularni Bole Top pojavio se na svadbi Luke Modrića prošle subote, te par dana poslije spremno prokomentirao hrvatsku nogometnu stvarnost za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tema 'reprezentacija' bila je neizbježna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek vjerujem u Hrvatsku, iako je točno da u posljednje vrijeme ne igramo bajno. Čini mi se kao da je momčad u velikoj blokadi", kaže Balaban, čije mišljenje možda pomalo uvjetuje i ne baš idiličan odnos sa Slavenom Bilićem.

"Naš je odnos normalan, pozdravimo se, razmijenimo pokoju rečenicu. Što se tiče EURO-a, Slavenu Biliću nikad neću oprostiti kako se u tom slučaju ponio prema meni. Nazvao me posljednjeg dana uoči objave popisa i samo kazao da ne idem jer se odlučio za mlađe snage. Uvjeren sam da sam zaslužio biti na popisu. Cijele sam kvalifikacije bio u kadru, davao sve od sebe, nisam pravio probleme niti po jednom pitanju osim one nesretne priče s izlaskom uoči gostovanja u Rusiji. Mislim da sam i po tehničkim potencijalima imao mjesta u toj reprezentaciji. Zato me Bilić jako razočarao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa Zdravkom Mamićem, koji ga je 2003. godine prodao Aston Villi za tada astronomskih 6 milijuna funti, ipak se pomirio. Njegov odlazak iz Maksimira u Panionios 2009. godine bio je prilično buran, Balabana je klub tada i suspendirao.

"S Mamićem sam raščistio sve prijepore prije odlaska u Grčku. Da su bile sporne ugovorne obveze, moglo se sjesti i dogovoriti. Da mi je korektno predočeno što klub želi, vjerojatno bih bio prihvatio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O HNL-u i danas misli sve najgore.

"To je sramota koja govori koliko su ozbiljni ljudi koji o tome odlučuju. Ne znam zašto se uopće igraju utakmice HNL-a kad se plasmani kroje za zelenim stolom. Liga je neregularna, i kao i mnogi koji su u inozemstvu, tako i ja razmišljam da za pet, šest godina ne bih želio raditi u takvom kaotičnom nogometu. Jednostavno, ne može se ništa promijeniti u takvom neredu", zaključio je Bole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201101170366004

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike