BILIĆ UGROZIO PLASMAN U PREMIERSHIP I OTKRIO U ČEMU JE PROBLEM: / 'Neću se žaliti, ali ne pamtim je li se ovo prije ikada dogodilo'

Image
Foto: Profimedia

U derbiju protiv Fulhama Bilić nije uspio doći do pobjede koja bi mu olakšala ulazak u elitno društvo

15.7.2020.
8:38
Profimedia
VOYO logo

West Bromwich Albion, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, odigrao je u 44. kolu engleske Druge lige 0-0 kod kuće protiv Fulhama i time umanjio šanse da se izravno plasira u Premiership.

U derbiju protiv Fulhama Bilić nije uspio doći do pobjede koja bi mu olakšala ulazak u elitno društvo, a Fulham je "nulom" ostao bez šansi za prva dva mjesta. Dva kola ostala su do kraja Championshipa, Bilić zaostaje dva boda za vodećim Leedsom, dok trećeplasiranom Brentfordu bježi četiri boda. I Leeds i Brentford imaju po utakmicu manje. Dvije najbolje momčadi ulaze u Premiership, a treća će se dobiti u dodatnim kvalifikacijama sljedeće četiri najbolje ekipe Championshipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

West Bromwich Albion manager Slaven Bilic during the EFL Sky Bet Championship match between Charlton Athletic and West Bromwich Albion at The Valley, London Charlton Athletic v West Bromwich Albion, EFL Sky Bet Championship - 11 Jan 2020, Image: 492183320, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Toyin Oshodi/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

'To je naš problem cijele sezone'

Nakon utakmice, Bilić je novinarima, odnosno javnosti, pokušao objasniti što se zapravo dogodilo i kako planira izboriti plasman u elitni rang.

"Ako ne uzmem u obzir rezultat, ponosan sam na igru svoje momčadi bila je to dobra utakmice, derbi, prava natjecateljska. Bila je to muška predstava s obje strane. U prvom poluvremenu oni su imali inicijativu i to mi se nije svidjelo, ali dobro smo se branili. U drugom dijelu smo zadržali koncentraciju, ali imali puno više od igre i bili bolji od njih, ali nismo zabili. To je naš problem kroz čitavu sezonu, stvaramo više prilika od protivnika, ali ne uspijevamo zabiti", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je potom kako će sljedeći tjedan zapravo biti ključan. "Ovo je bila važna utakmica za nas i bez obzira što nismo slavili još uvijek imamo sve u svojim rukama. Sad nas čeka možda i najvažniji tjedan u našim karijerama, to sam rekao i momcima. Težak je ovo ritam i ne želim se žaliti, ali odigrati pet utakmica u 13 dana... ne sjećam se da se to ikada dogodilo", završio je Bilić.

Dvije najbolje momčadi ulaze u Premiership, a treća će se dobiti u dodatnim kvalifikacijama sljedeće četiri najbolje ekipe Championshipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo